Pusztaszentlászló

2010.06.07. 09:02

Kell egy csapat! - Lett egy csapat!

A zalaegerszegi ipartestület vállalkozói focit szerető emberek, akik a Régi idők focija című film mintájára úgy döntöttek, hogy létrehozzák a saját bajnokságukat, s immár 15 éve minden évben megrendezik az Iparosok Kupája futball rangadót.

Varga Jánosné


A - kupagyőzelemtől függetlenül - évente ne más helyszín tölti be a házigazda szerepét. Idén Pusztaszentlászlón a Szabadidő Központban rendezték a találkozót.

A június 4-én délután 5 órakor kezdődő rangadót komoly fizikai felkészülés és szervezés előzte meg, pedig a szervezők csak a maguk szórakozására játszottak. A szorgalmuk és a kitartásuk példaértékű, s mi sem bizonyítja jobban, minthogy a rossz időjárás miatt hiányos helyi csapat kölcsönkapott az ellentábortól egy játékost Német János személyében, hogy lejátszható legyen a meccs. Nem mellesleg a kölcsönjátékosnak nagy szerepe volt a győzelem elérésében

Elérkezett a pillanat, pályára állt a két csapat, hogy összemérjék, kinek jobb a gömb érzéke és a futási sebessége.  A tét nagy: egy vándorkupa, ami önbizalmat és erőt ad a következő évi megmérettetéshez.

Tudni kell, hogy csapat zöme nagypapa korú, a pálya is hosszabb mint 20 évvel korábban, nem beszélve a levegőről, ami azóta sűrűbb lett, és mintha kikerülné őket a pályán. De a focisták nem adják fel. Nem adják fel, mert erős szurkoló táboruk olyan energiával drukkol, hogy nekik is jut  belőle bőven. A „Jól van Béla!”, Ez az  Jani!”, „Attila ügyes vagy”,  „Jól csinálod Pityu, csak így tovább Lajos” és a „Zseni vagy Gábor!”-hoz hasonló  bekiabálástól erőre kapnak és megnő a bizonyítási vágy.


Szállt a labda, hol az egyik, hol a másik kapuba. Egy játékos kérdezi: Számolja valaki?... De kit érdekel? 1 gól ide vagy oda. A kupát meg kell nyerni valakinek.

Az én nézetem szerint a lényeg abban a kis guruló csodában  van, aminek igen nagy a közösségkovácsoló ereje, ezért  harcol 11 ember a pályán.

Két félidő után jólesik a pihenés, de egymás cukkolása sem maradhat el. Ez  természetes ilyenkor.

Megszületett a végeredmény : 3:2, a hazaiak javára.

A kupagyőztes csapat tagjai /ez estben a helyiek/ boldogok, a másik csapat pedig „bíztatja” őket:  örüljenek nagyon, mert csak 1 évig tehetik,  jövőre övék lesz a kupa és nem engedik többé elnyerni.
Közben a szakácsnak kinevezett ügyes kezű  kukták elkészültek a finom vacsorával, amit már mindenki nagyon vár, - gulyás leves, sült hurka, lángos -, igazi kalória bomba, de az  elvesztett energiát pótolni kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!