Púder Nélkül

2015.03.04. 12:50

Házi módszerekkel is tehetünk a hízási, terhességi csíkok ellen

A striák, avagy a terhességi csíkok nemcsak a babavárás alatt jelenhetnek meg a bőrünkön, hanem a hirtelen fellépő hízással is karöltve járnak.

Takács-Horváth Viktória

A stria voltaképpen a bőr szétrepedését jelenti, ami amiatt következik be, hogy a gyors hízás miatti tágulást, nyúlást nem tudja követni a bőr. A fehér, olykor vörös csíkok leggyakrabban olyan kényesebb testrészeken jelennek meg, mint a comb, a has, a fenék. A férfiaknál ugyanúgy előfordulhat például a felkaron, amikor a buzgó edzőterem látogatás hatására bekövetkező hirtelen izomnövekedést nem bírja követni a bőr.

Bár a bőrhiba végleges eltávolítását csak a plasztikai sebész tudja biztosítani, néhány házi praktikával mi is megpróbálhatjuk halványítani. Első lépésként igyunk sok vizet, hiszen az növeli a bőr rugalmasságát. Ugyanezt a hatást remélhetjük a váltakozva alkalmazott hideg-meleg vizes zuhanyól is. A kakaóvajas testápoló vagy az olívaolaj érintett bőrfelületbe való bemasszírozásával pedig csökkenthetjük a fehér csíkok láthatóságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!