Púder Nélkül

2014.11.29. 12:37

Párkeresők éjszakája – egy este hét randi

Szombathely - Magyarországon is egyre népszerűbb a rapid randi: sokaknak okoz ugyanis gondot a párválasztás.

Lisztmayer Zsófia

A párkeresők éjszakáját dr. Vörös Orsolya pszichológus párválasztási tanácsadása nyitotta meg. Az előadáson megtudhattuk, hogy mi alapján választanak partnert a nők, és mi alapján a férfiak. Az erősebb nem képviselői például előnyben részesítik a szimmetrikus arcú nőket, és általában fiatalabb párt választanak maguknak. Ha női mellről van szó, akkor mindenképpen inkább nagyobb legyen, de egyébként az átlagosságot keresik a férfiak, mert abban kevesebb a rizikó. A hölgyeknek nagyon fontos a férfiak hangja és illata, a sportolókkal szemben viszont ambivalens érzéseket táplálnak, mégpedig a népszerűségük miatt. A gyengébbik nem képviselői számára igenis számít a ruha: a legtöbben vonzódnak az egyenruhás férfiakhoz.

A legfontosabb azonban a párkeresés során, hogy ismerjük magunkat. Ha nem rendelkezünk önismerettel, akkor valószínűleg nem is tudjuk, hogy mit akarunk. Ebben az esetben viszont nehezen várhatjuk, hogy megtaláljuk az „igazit". A mai kor párválasztása egyébként is tiszta káosz, hiszen a lehetőségek tengerében könnyű eltévedni. Az interneten rengeteg oldalon lehet ismerkedni, de óvatosnak kell lenni: bárki állíthat magáról bármit. Ha interneten ismerkedünk meg valakivel, és találkozni is szeretnénk vele, akkor mindig legyen olyan személy, aki pontosan tudja az úti célunkat.

Dr. Vörös Orsolya szerint a férfiak szexobjektumot, a nők pedig sikerobjektumokat keresnek. Fotó: Szendi Péter

Az előadást követően a szervezők hét asztalt helyeztek el a teremben, gyertyával és flitterekkel. A „randik" alatti jó hangulatért a háttérben szóló romantikus dalok, valamint a sejtelmes fények feleltek. Péntek este 7 nőnek és 7 férfinak volt lehetősége megismerni a másikat, és hét percnyi beszélgetés után eldönteni: a későbbiekben kíván-e még találkozni valamelyik résztvevővel.

Biczó Ágnes főszervező szerint Szombathelyen szép számmal jelentkeztek az eseményre.

– Korábban rendezvényszervezéssel foglalkoztam. A környezetemben azt tapasztaltam, hogy nem olyan egyszerű a párválasztás. Ezért gondoltam arra, hogy szervezek egy estét, amellyel talán sokaknak megkönnyíthetem a társkeresést.

A rapid randi iránt annyian érdeklődtek, hogy valószínűleg lesz még hasonló ismerkedős este Szombathelyen. Biczó Ágnes szerint a következőt Valentin-nap környékére szervezik majd.

Sikerült beszélnem egy résztvevő hölggyel, aki bár a nevét nem vállalta, azért mesélt nekem a tapasztalatairól.

– Most először vettem részt hasonló eseményen, de nem bántam meg. Nagyon szeretek ismerkedni és barátkozni, ezért nem az volt a lényeg, hogy párt találjak magamnak. Nem is hiszem, hogy ma ráakadtam volna az igazira, de nem bánom. Jól éreztem magam, talán nem ez volt az utolsó rapid randim.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!