Púder Nélkül

2014.04.02. 15:20

Nőiesség, tisztaság, érzékiség

Nagykanizsa - A legtöbb nő imádja az ékszert. Jóllehet gyémánttal és más drágakővel csak kevesek büszkélkedhetnek. Jó hír, hogy ma már a megfizethető kategóriában is csodaszép, praktikus és nem utolsósorban variálható csecsebecsék közül is válogathat a szebbik nem.

Pásztor András

A divat ma már gyorsan változik, s mivel ékszert mindig ruhához választunk, ezért a kiegészítőket is egyre gyakrabban kell cserélni. Talán ez is oka annak, hogy az arany helyett az ezüstből vagy éppen az aranyozott ezüstből készült ékszerek kerülnek
előtérbe.

– A mai terendi ékszereket világszínvonalú dizájnerek álmodják meg, tulajdonképpen – ahogy a ruhák esetében is – egy-egy divatirányzatot képviselnek – magyarázta Petró Ágnes galériavezető, aki szerint a különféle ékszer világmárkákra egyaránt jellemző a nőiesség, a tisztaság és az érzékiség, éppen ezért nem is baj, ha variáljuk az egyik nyakláncát, a másik fülbevalójával vagy karkötőjével. – A legújabb divat az úgynevezett charmok gyűjtése, melyekkel valóban egyedivé lehet tenni az ékszereket. A charm tulajdonképpen egy olyan medál, amelynek személyes varázsa van, ami valamilyen fontos dolgot jelképez viselője számára. Ezek az amulettek saját magunk válogathatjuk össze és fűzhetjük fel a nyakláncra vagy éppen a karkötőre. Nem ritka, hogy valaki az emlékeit, egy születésnapot, egy szerelmet, egy utazást vagy egy kisbaba születését őrzi meg ezeknek a charmoknak a segítségével, így az ékszerre pillantva nap mint nap felidézhetők életünk legszebb pillanatai.

Petró Ágnes: különleges irányzatok is hódítanak mostanság. Ilyen például a charm, illetve a makramé csipkéből készült kiegészítő is. Előnyük, hogy olcsók és rengeteg variációt kínálnak. Fotó: Szakony Attila

Mint megtudtuk: a charmok anyaga, mérete és funkciója nem egyforma. Készülhetnek sterling ezüstből, 14 karátos aranyból, muránói üvegből, de még fából is. Szóval a variációk, illetve a kombinációk száma végtelen lehet, éppen ezért mindenki egyedi, saját magára szabott ékszert viselhet.

– A kiegészítők és egyedi ékszerek terén manapság egy másik különleges irányzat is hódit – folytatta Petró Ágnes. – Egy olasz divatcég a közelmúltban színes fonalakból, illetve makramé csipkéből készült karkötőkkel lépett a piacra, ami óriási tetszést arat a nők körében. Ezek a típusú karkötők először a Vogue Fashion Night-on bukkantak fel, de ma már rengeteg sztár – Dita Von Teese, Heidi Klum, Nelly Furtado és Dukai Regina – is viseli ezeket a kiegészítőket, de az uralkodó családokat is elkapta a divatőrület Katalin Cambridge-i és Madeline svéd hercegnő is ilyen ékszert hord. Egyébként ezek a kollekciók is nagyon változatosak, a fonalak színe, vastagsága, s mintázata rengeteg variációt kínál.

Petró Ágnes. Fotó: Szakony Attila

Petró Ágnes jelezte: szintén az újdonságok közé tartozik egy másik világmárka Trikolor kollekciója, amely az ezüst, a rózsa arany és a sárga arany együttes használatával készült ékszerek jellemzője.

– A három fém együttes használata sajátos eleganciájú harmóniát hoz létre, a medálok pazarul díszítettek, a cirkónia, a gyöngyház és az arab motívumok az ezeregy éjszaka csillogását idézik.

A fent említett különleges ékszereknek még egy nagy előnye van, ez pedig a megfizethetőség. Pár ezer forintért újabb és újabb kiegészítők, medálok, charmok vásárolhatók, így a nők akár havonta meglephetik magukat egy-egy szép ékszerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!