Programok

2016.09.13. 15:11

Programok, rendezvények Zala megyében szeptember 12-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények szeptember 12-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

Szeptember 27.

Zalalövő – Kedden délután öt órai kezdettel, az önkormányzati hivatal tetőtéri tanácskozótermében tartja soros ülését a város képviselőtestülete. A tervezett napirendi pontok közt szerepel a nyári programok értékelése, önkormányzati házhelyárak megállapítása, valamint a város gazdálkodásával és a költségvetésével összefüggő   kérdések megtárgyalása is. 

 

Kultúrtörténeti nevezetességek

Lendva – A turizmus világnapja apropóján kedden délelőtt 10 és délután öt óra között  mutatják be a város kultúrtörténeti nevezetességeit Lendván. Az érdeklődők többek közt megtekinthetik a Makovecz Imre által tervezett Városi Színház- és Hangversenytermet, a Szlovén Holokauszt Múzeumként is szolgáló zsinagógát, valamint a Galéria és Múzeum gyűjteményeit, így a várban található kiállításokat – köztük a Joan Miró képeket –, illetve  Fő utcai kiállítóteremben látható, a város polgárosodását, ernyőgyártását és nyomdászatát is bemutató tárlatokat.

 

Szeptember 24.

Keszthely – In memoriam Károly Gyula címmel nyílik kiállítás

szombaton  16 órakor a Balatoni Múzeumban. A tárlat bemutatja Károly Gyula festőművész munkásságát és a MŰSZAK Károly Gyula tiszteletére rendezett VI. Cserszegtomaji Nemzetközi Művésztelepének alkotásait.

 

Szeptember 21.

Széchenyire emlékeznek

Zalaszentgrót –  A legnagyobb magyar, Széchenyi István születésének 225. évfordulóját ünnepeljük idén. Szeptember 21-én, szerdán, a születésnapon 7.45-kor megemlékezés és koszorúzás lesz Zalaszentgróton a Széchenyi szobornál. Az ünnepségen a város lakói mellett a Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanulói is részt vesznek.

Szeptember 20.

Ungi-hegyi gesztenyeparti

Felsőrajk - Szeptember 20-án kedden, délelőtt fél tíztől népes siserehad szállja meg a településhez tartozó Ungi-hegyet. A helyi Szent Imre-Suli Harmónia Általános Iskola kis nebulóit, családtagjait és az intézmény pedagógusait ugyanis – a korábbi évekhez hasonlóan – ismét gesztenyézni” hívja Vigh László országgyűlési képviselő. A hegyen szép számban lévő szelídgesztenye fák termését takarítja majd be saját örömére, hasznára a népes csapat. Emellett nem lesz hiány a partihoz kellő traktából: ételekből s a gyerekszájnak kedves itókákból.

Szeptember 18.

Fénykereszt-áldás a hegyen

Becsehely - A faluhoz tartozó Újhegyi-dűlőn vasárnap, délután öt órától szabadtéri szentmisét tartanak. A ceremónián Fazakas Zoltán Márton premontrei apát megáldja a hegyen lévő fénykeresztet is, amit az egyik helybéli lakos, Molnár Zoltán és családja építtetett nemrégiben.

A szőlőlopás sem tilos

Zalaszentbalázs -  A dél-zalai községben fél kettőtől szüreti felvonulásra várják a kicsiket és a nagyokat. Az önkormányzat az immár hagyományos rendezvénnyel a régi idők mulatsággal teli őszidei világát szeretné felidézni. Ebből kivehetik a részüket mindazok, akik csatlakoznak a település zegét-zugát bejáró menethez. A szervezők azt kérik a felvonulóktól, hogy a „kiszáradási problémák” ellen jófajta nedűkkel érkezzenek, s emellett, ha tehetik, népviseletet öltsenek. A többórás nótázós duhajkodás végén a résztvevőket megvendégelik. S az ifjabb korosztály elsajátíthatja a szüreti tradíciónak számító szőlőlopás fortélyait is.

Vonyarci búcsú, megemlékezés

Vonyarcvashegy - Búcsút rendeznek a településen a hétvégén. Vasárnap 10 órakor szentmise lesz az iskola aulájában, majd megemlékezés a világháborús áldozatok emlékművénél a temetőben. A szórakoztató programok 15 órakor kezdődnek a rendezvénytéren.

Szeptember 17.

Erősemberek amatőr viadala

Zalaegerszeg – Szombaton 14 órától az egerszegi Jégcsarnok előtti parkolóban erősember versenyt szerveznek. Méghozzá amatőr indulóknak, s mint a viadal szervezője, Ambrus Balázs elmondta, elsősorban a sportágat szeretné népszerűsíteni Zalában. Ambrus Balázs, aki maga is indul erősember viadalokon olyan embereket vár, akik szeretnék kipróbálni magukat, és akár csapatot alkotva a későbbiekben együtt is versenyezhetnének.

A fűszeres hazájában

Cserszegtomaj - Szüreti vigasságot tartanak szombaton Cserszegtomajon, a Cserszegi fűszeres hazájában. Idén a megszokottnál hosszabb útvonalon vonul végig a falun a szüreti menet, 13 órától. A megállókon borkóstolás lesz, a kisbíró kihirdeti a település híreit, a kulturális csoportok pedig műsort adnak. Felavatják a falukaput is, majd délután az iskola udvarán folytatódik a mulatság.


Az idén is lesz családfesztivál Zalaegerszegen

A hagyomány lesz a témája a 23. Zalaegerszegi Családfesztiválnak, amelynek az Ady-iskola ad otthont szeptember 17-én. A kulturális programok célja, hogy megmutassák, mennyire fontos a hagyomány, s hogy már gyermekkorban érdemes azt megismerni. A gyerekeket és felnőtteket ezúttal is érdekes előadásokkal, foglalkozásokkal várják. Mások mellett Szász Emese olimpiai bajnok vívó, Maczkó Mária népdalénekes, Uzsalyné Pécsi Rita pszichológus is részt vesz a fesztiválon, amely 9.00 órakor Balaicz Zoltán polgármester megnyitójával és Bodorkós Imre atya áldásával kezdődik.

Táncház a téren

Keszthely – Néhány napra Keszthely a „tánc fővárosa” a hagyományos Táncpanoráma idején.

Pénteken a Fő téren kalotaszegi táncokat tanított a táncházban Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas művész (képünkön), majd a Balaton Színházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lépett fel. Szombaton pedig a Szegedi Kortárs Balett mutatja be a Carmina Buranat és fotókiállítás is nyílik a színházban.

Mesevarázs

Nagykanizsa – Mesevarázs címmel nyílt kiállítás Szőke Veronika művészetterapeuta alkotásaiból a Medgyaszay Házban. A nemezeket és grafikákat, amelyeken színes mesefigurák láthatóak, szeptember 30-ig lehet megtekinteni

Szeptember 13.


Engesztelés és szentmise - Vaspör

A pusztacsatári  kegyhelyen szeptember 13-án, kedden, a   17 órai engesztelést követően 18 órakor Mikolás Attila plébános  felkérésére Fatimai engesztelő rendezvény keretében szentmisét mutat be és szentbeszédet mond  Farkas László bagodi plébános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!