Programok

2016.11.02. 17:46

Programok, rendezvények Zala megyében

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

Mail art pályázat

VONYARCVASHEGY - Mail art, azaz postai küldeményre álmodott művek pályázatát hirdette meg a művelődési intézmény.A képzőművészet fontos szerepet játszik a település életében: a napokban ért véget a nemzetközi művésztelep, s pályázatokat is rendre meghirdet a művelődési ház. Idén például egy hazánkban még alig ismert műfajban. - Útjára indítjuk az első Vonyarcvashegyi mail art képzőművészeti versenyt. Lehet a borítékot, vagy a levelet alkotással ellátni, lehet képeslapot készíteni, a lényeg, hogy szabványméretű, bélyeggel és bélyegzővel ellátott küldemény legyen - mondta Illésné Major Julianna, a Művelődési Ház igazgatója. A műveket szeptember 4-ig lehet beküldeni a Művelődési Házba.

Termelői és kézműves piac

ZALAEGERSZEG - A város önkormányzata és a Nemzeti Agrárkamara Zala Megyei Szervezete helyi termelői és kézműves piacot szervez a megyeszékhelyen minden hónap második csütörtökönént 14-18 óráig.Lehetőséget biztosítanak helyi őstermelőknek, kistermelőknek, hogy saját gazdaságból származó alapanyagokból előállított feldolgozott élelmiszeripari termékeket, valamint helyi, népi jellegű kézműves termékeket kínáljanak az érdeklődőknek. A kínálatban szerepelhet egyebek mellett: szörp, lekvár, savanyúságok, méz, tökmagolaj, tejtermék, sajt, kecskesajt, joghurt, túró, füstölt húsáru, aszalt gyümölcs, gyógynövény, tojás.

 

AUGUSZTUS 13.

FALUNAP Iklódbördőcén a vasárnapi falunapon este hattól Szűcs Judith lesz a sztárvendég.

AUGUSZTUS 12.

Pusztacsatári búcsú

VASPÖR-PUSZTACSATÁR Nagyboldogasszony-búcsút tartanak a Vaspörhöz tartozó pusztacsatári kegytemplomban és kegyhelyen. E héten szombaton (12-én) 18 órakor szentmisét mutat be és szentbeszédet mond Mikolás Attila plébános, majd 19.30-kor szentségimádás és virrasztás kezdődik, a települések két óránként váltják egymást vasárnap reggel 7.30-ig. Vasárnap (13-án) 11 órakor kezdődik a búcsúi szentmise, amelyet Molnár János atya mutat be. 14 órakor litániával, majd a zarándokok búcsúztatásával zárul a búcsúi program. Ugyancsak a kegyhelyen jövő kedden (15-én) 11 órakor Nagyboldogasszony-napi szentmisét mutat be Ocsovai Grácián OFM, a zalaegerszegi Jézus Szíve Plébánia plébánosa. Szintén kedden 17 órakor engesztelés kezdődik a helyszínen, 18 órakor pedig a szentmisét Köbli Tamás, a lenti Szent Mihály Plébánia plébánosa mutatja be.

Négy zenekar a kisközségben

LISZÓ Szinte már hagyománynak tekinthető, hogy évente egy alkalommal a dél-zalai település is megrendezi a maga rockfesztiválját. Hol helyi zenekarokkal, hogy pedig egy-egy országos hírű fellépővel is kiegészítve a programot. Ez évben utóbbinak lehetünk tanúi, hiszen a holnap este hatkor kezdődő rendezvény első számú közreműködője a punk-rocker Auróra lesz, amely országjáró turnéja újabb állomásaként érkezik megyénkbe. Vigiék tíz órakor kezdik a koncertjüket, közvetlenül előttük a blues zalai erőssége, a Shabby Blues Band játszik, a nyitózenekar pedig a nagykanizsai Zinger lesz. A minifesztiválnak lesz egy negyedik fellépője is, az Auróra után a Feretrum zenél még.

AKUSZTIKUS Nagykapornakon szombaton este hattól a Dirty Slippers ad akusztikus koncertet.

MULATÓS Hahóton, a falunap keretében szombat este fél 11-től a Suharcok, majd Éder Gábor lép fel.

AUGUSZTUS 11.

Világsztárral nyitottak

Bildein - Alaposan belecsapott a lecsóba az osztrák Picture On Fesztivál szervezőgárdája, ugyanis a 2017-es programkínálat elsőként közzétett csomagjában rögtön felbukkan egy világsztár zenekar neve. Az amerikai Bad Religion nélkül biztosan nem lenne Green Day és The Offspring, de talán dallamos punk-rock sem. A már veteránnak számító, 1980 táján indult csapat augusztus 11-én egészen a közelünkbe, az osztrák-magyar határ szomszédságában lévő Bildeinbe hozza el emblematikus dalait. A kétnapos fesztivál nyitó csomagjában olyan előadók nevei szerepelnek még, mint a szintén amerikai August Burnst Red és Less Than Jake, a balkáni bevándorlók alapította német Shantel & Bucovina Club Orkestar vagy a Fonogram-díjas magyar vintage rockzenekar, az Ozone Mama. Rajtuk kívül idehaza kevésbé ismert öt osztrák előadó szerepel még a fesztivál kínálatában, a fellépők listája azonban még közel sem végleges.

Változatos kínálat

GYENESDIÁS Korzói estek elnevezéssel háromnapos zenei rendezvénysorozatot kínál a hét végére a Balaton-parti település. A Kárpáti korzón ma este hét órától a Határkő együttes lép fel, majd az ország egyik legnépszerűbb nemzeti rockzenekara, a Kárpátia következik, tíz órától pedig a Fantasy bulizenekar gondoskodik a jó hangulatról. Holnap a többek között a Nyári gyerekek című slágert is jegyző Kelemen Kabátban (képünkön) kezd este nyolckor, koncertjüket retró és latin tánczenei est követi a Lobo Latino együttessel. A változatos kínálat harmadik főszereplője, a megzenésített verseket előadó Kávészünet lesz, őket vasárnap este nyolctól láthatja a közönség. Bulizene a Korzói estek zárónapján is lesz, ekkor a Start együttes veszi birtokába a színpadot.

ELEKTRO Keszthelyen, a Viviera Beach-en este Newl, Mnmlbros és Function, holnap Beatbros, Koko Jr., Datrash, illetve Zozyka zenél.

SLÁGEREK Lentiben este nyolckor a Calypso Plus Band, illetve Vastag Tamás lép fel.

GASZTRO Balatongyörökön, a Bor és Dal Fesztiválon este nyolctól az F.R.B. zenekar, 12-én kilenctől a Csaknekedkislány, vasárnap hattól a Villon Trió, majd a Pankastic zenél.

AUGUSZTUS 7.

Veszeli Lajos Balaton-képei

SZEKSZÁRD A Balaton festője, az Almádiban élő, Zalában is gyakran kiállító Veszeli Lajos festményei augusztus 7-től a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ Művészetek Házában láthatók újra. A Balatoni dimenziók című tárlat szeptember 10-ig látogatható.

AUGUSZTUS 6.

Jótékonysági lecsónap

ZALAEGERSZEG Vasárnap, augusztus 6-án rendezi meg a Keresztury Dezső VMK a landorhegyi jótékonysági lecsónapot. A kísérőprogramban fellép az Albatrosz együttes, a Nefelejcs nyugdíjasklub s a Pál Kriszti Akusztik, de kangatréning bemutatót is szerveznek. A jótékonysági főzés bevételét a Mandulavirág fogyatékkal élők gondozóháza javára ajánlják fel a szervezők.

Nyáresti örömzene

ZALASZENTGRÓT A Szent Imre-templomban ad koncertet augusztus 6-án, vasárnap este fél hatkor négy énekes és zeneművész: Székely Andrea (szoprán), Vízvári Boglárka (énekművész), Dankos Attila (orgona) és Szabó Benedek (tuba). Az ingyenes belépést biztosító nyáresti örömzene keretében Bach, Mozart, Vivaldi népszerű művei hangzanak fel. A hangverseny különlegessége, hogy a Hallelujah Lóránt Zsolt zalai költő-tanár szövegével hangzik fel, akinek mezenésített verseiből is énekelnek majd a fellépők.

AUGUSZTUS 5.

Tehetséges generációknak

ZALASZENTGRÓT Az aranyodi városrész önkormányzata szombaton (augusztus 5.) 15 órától falunapot szervez a Hegy utcai kultúrházban és annak környékén.A program keretében a Zalaszentgróti Járás Idősek Tanácsának közreműködésével rendezik meg a térségi nyugdíjasok első találkozóját, „Amikor a tehetséges generációk összejönnek ” mottóval. A változatosnak ígérkező délutáni program mellett a házigazdák szívesen helyet adnak térségi kistermelőknek és kézműveseknek, akik akár még a helyszínen is jelentkezhetnek termékeikkel. A kultúrházban kiállítások is nyílnak ebből az alkalomból, a nap pedig bállal zárul. A vendégeket babgulyással várják és büfé is az érdeklődők rendelkezésére áll.

AUGUSZTUS 3.

A művésztelep zárókiállítása

Nagykanizsa - Csütörtökön este öt órakor, a dél-zalai városban nyílik meg az a képzőművészeti kiállítás, amely a XXVII. Zalai Nemzetközi Művésztelepeken készült alkotásokat mutatja be. A tárlatnak a Kanizsai Kulturális Központ, s azon belül is az Ősze András Galéria biztosít helyet. Köszöntő beszédet Drávecz-Egyed Enikő, a szervező Zaláért Egyesület ügyvezető elnöke mond, a tárlatot pedig Tóth Nándor, Nagykanizsa alpolgármestere mutatja be. A szeptember 4-ig látható kiállítás megnyitója egyben a művésztelep zárását is jelenti, azaz itt adják át a résztvevőknek a különböző díjakat és elismeréseket is.

AUGUSZTUS 2.

Kertvárosi vakáció

ZALAEGERSZEG Augusztus 2-án, szerdán 16.30-tól utolsó előtti alkalommal várja a gyerekeket a Bóbita Játszótéren az Apáczai Csere János Művelődési Központ Kertvárosi Vakáció című rendezvénye.

JÚLIUS 29.

Budafai találkozó

ZALALÖVŐ - Az Irsapusztáról, illetve a lakott külterületekről elszármazottak nagysikerű, tavalyi találkozója mintájára ezúttal az egykori budafai lakosokat várja vissza a város önkormányzata. Az újabb közösségi programra szombaton kerül sor a budafai településrészen, és - mint azt Pintér Antal polgármester elmondta - mintegy 130 fő jelezte részvételi szándékát. A program délelőtt tíz órakor ünnepi szentmisével kezdődik, a városrész imaházában tartandó istentiszteletet Horváth István Sándor plébános celebrálja. Ezt követi a Berke József képeslapgyűjteményéből és régi budafai fotókból összeállított kiállítás megnyitója. A találkozón az I. és II. világháború helyi áldozatairól is megemlékeznek, a délután folyamán pedig szórakoztató műsorok - ennek a fellépői a Kis Táncoló Talpak gyermekcsoport, Tuboly Viktória, Nyári Marcell, Merics Nikoletta, a salomvári táncosok és a Sorry ’N együttes lesznek -, továbbá kispályás labdarúgó-mérkőzések, kisállatsimogató és játszóház várja az érdeklődőket.

JÚLIUS 23.

Három országon át

MURASZENTMÁRTON - A határon túli horvát település lesz idén a házigazdája a 14. Háromországos Pannon Maratonnak vasárnap. A nemzetközi kerékpáros rendezvény szervezésébe magyar oldalról a lenti Mocorgók Egyesület kapcsolódik be, hazánk biciklisei náluk jelentkezhetnek a maratonra. Az egyesület két éve volt a program házigazdája. Idén is több, különböző nehézségi fokozatú útvonalon indulhatnak el a kerékpárosok. Cél, hogy a maratonon mindenki megtalálja az erőnlétének és teljesítőképességének megfelelő távot. Kilenc órakor indul a 105 kilométeres hosszú táv, mely Horvátországot, Szlovéniát és Magyarországot is érinti, majd az 55 km-es középtáv (Horvátorszag-Szlovénia), illetve helyben a 40 km-es mountain bike maraton, majd a 15 km-es családi maraton.

Vasárnap Egerszeg Búcsú

ZALAEGERSZEG Vasárnap tizennyolcadik alkalommal nyílik meg a Göcseji Falumúzeumban az Egerszeg Búcsú, aminek során hagyományosan átadják a Lokálpatrióta díjat. Erről adtak tegnap tájékoztatást a rendezvényt jegyző Együtt Zalaegerszegért Egyesület, illetve a helyet biztosító múzeum vezetői. Dr. Kocsis Gyula, az EZE elnöke, Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója, valamint Major Zsolt EZE-alelnök, főszervező részletezte a város védőszentje, Mária Magdolna napját követő Egerszeg Búcsú programjait, melyek követik a sokéves hagyományokat. A rendezvény 10 órakor kezdődik, majd 11-kor nyílik meg a Pajta-galéria, ezúttal Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész kisplasztikáit felvonultatva. Ökumenikus istentiszteletre kerül sor 11 óra 30-kor a fatemplomban, és 14.30-kor kezdődnek a színpadon a programok. A falusi porták udvarán játszóházak várják a kisgyerekes családokat, és tizenöt mesterség mutatkozik be a skanzenben. Az idei búcsú helyszíne áthúzódik az olajipari múzeum területére, ahol többek között veteránautókat mutatnak be. Emellett alpintechnikai bemutató, ugrálóvár, finom ételek és borok várják a látogatókat, s minden, ami egy búcsútól elvárható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!