Programok

2017.08.28. 16:35

Két év alatt több mint másfél kilométer utat javítottak ki Nemesnépen

NEMESNÉP A vasárnapi falunapi programon a községhez családja révén is kötődő Palkovics László oktatási államtitkár, valamint Vigh László országgyűlési képviselő avatták fel a település felújított belterületi útjait.

Gyuricza Ferenc

A nemzeti színű szalag átvágása előtt mindketten a helyi fejlesztések fontosságáról, továbbá a helyben lakók életkörülményeinek javítását célzó intézkedések szükségszerűségéről beszéltek. Magát a megvalósult fejlesztést a mintegy 130 fős település polgármestere, Szép Dezső mutatta be. Mint mondotta, az elnyert pályázati támogatások révén két belterületi út felújítását valósíthatták meg, a Petőfi Sándor utcában 526, a Kossuth Lajos utcában pedig 1009 folyóméteren készült új aszfaltburkolat, amit két oldalról mészköves padka szegélyez. A felújításokhoz az elmúlt évben és idén összesen mintegy 26,4 forint támogatást kaptak, amit közel 4,7 millió forinttal egészített ki az önkormányzat.

Páli Zoltán csesztregi plébános megszenteli a Petőfi út felújított burkolatát. Mögötte Palkovics László államtitkár, Szép Dezső polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő - Fotó: Gyuricza

Szép Dezső emellett szólt a további tervekről is, szeretnék folytatni a belterületi útfelújítási programot - a Kossuth Lajos út újabb szakaszának burkolatjavítását tűzték ki célul, illetve kiemelt feladatnak tekintik a szennyvízkezelés megoldását is.

A falunapon az avatóünnepet megelőzően főzőversenyt tartottak - ezen tíz csapat vett részt -, míg a délután további részében kulturális bemutatók várták az érdeklődőket.

Zalabaksán is vasárnap tartották a falunapot, itt helyi alkotók munkáiból nyílt kiállítás, valamint szintén kulturális programokkal szórakoztatták a jelenlévőket, utóbbinak a színész-énekes Pintér Tibor volt a sztárvendége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!