Támogatott tartalom

2020.11.29. 07:00

Kitanulta a szakmát, villamossági szaküzletet vezet

A kereskedelmi végzettség megszerzése után Kustán Bernadett legnagyobb mentorától és példaképétől, édesapjától tanulta ki a szakma rejtelmeit. A Kustán és Társai Villamossági Kft. ügyvezetője 14 éve áll a cég élén, s büszke arra, hogy édesapja hagyatékát méltóképpen őrizheti.

Benedek Bálint

20201104, Nagykanuzsa, Kustán Bernadett, a Kustán és Társai Kft. villamossági szaküzlet ügyvezetője, aki a női cégvezetésről beszélt. Fotó:Szakony Attila SzA_ZH,

– A nagykanizsai céget még 1999. március elsején édesapám, Kustán József alapította – ­mesélte Bernadett.

– Nagy álma volt egy ilyen üzlet létrehozása, 2006-os halála után én is határozottan követem az általa elképzelt utat. Édesanyám hathatós támogatásával megmutattam, hogy kemény munkával és sok lemondással sikerre lehet vinni a családi örökséget. A vállalkozás jelenleg Nagykanizsán az Űrhajós utca 1. szám alatti telephelyen, öt alkalmazottal működik. Mindig sokat jelentett édesapám szakmai alázata, iránymutatása, hiszen nőként – érthetően – kezdetben a villamosság elég távol állt tőlem. Kis csapatom mindvégig mellettem állt, nagy családként, egymást segítve haladunk tovább céljaink felé. Vásárlóink állandó partnerek, akik mindvégig támogattak és kitartottak vállalkozásuk mellett.

Bernadett szerencsésnek érzi magát, hiszen kollégái ugyanolyan maximalisták, mint ő. A családias légkör ellenére a munkában mindenki tudja a feladatát, ezért működik olajozottan a cégük. A demokrácia ellenére minden folyamatot ellenőriz, ám nem az asztal mögül irányít. Gyakran foglalkozik a vásárlókkal, kiszolgál, hiszen mint elmondta: szeret az emberek között lenni, s megoldani a ­problémáikat, ők pedig bátran kérdeznek tőle. Az új trendek ­mindig kihívások elé állítják őket, de közös erővel, állandó tanulással igyekeznek megfelelni ügyfeleik igényeinek. Ahogy tették korábban is, szívvel-lélekkel dolgoznak.

A cég fő tevékenysége iparcikk jellegű bolti kiskereskedelem, leginkább a villamossági anyagok csoportjába tartozó termékeket forgalmaznak. Ezek között szerepelnek többek között kisfeszültségű energiaelosztásra szolgáló eszközök, installációs rendszerek, világításvezérlés, villamos szerelvények, ipari vezérlés és automatizálás, túlfeszültség-, villámvédelem, valamint LED technológia. A legnagyobb gyártók termékeit is forgalmazzák.

 

„Megmutattam, hogy kemény munkával és sok lemondással sikerre lehet vinni a családi örökséget.

 

– Elkötelezett vagyok abban, hogy a lehető legrugalmasabban, leghatékonyabban elégítsük ki vevőink igényeit – folytatta Kustán Bernadett. – Mint minden cégvezetőnek, nekem is az a legfontosabb, hogy az ügyfél elégedetten távozzon, amiért kollégáim segítségével mindent megteszek, nélkülük nem tartanánk itt. Kijelenthető, hogy a munkám a hobbim, melyért erőmön felül a továbbiakban is mindent megteszek.

A napi feladatok mellett Kustán Bernadett a társadalmi felelősségvállalásból is kiveszi részét. Szerinte ebben a mai nehéz helyzetben sokkal jobb adni, mint kapni. Az ügyfélköre is támogatja az adakozásban, mely ugyancsak nagy lendületet ad számára. Az elmúlt évek során jelentős támogatást nyújtott különböző alapítványoknak, szervezeteknek, ami büszkeséggel tölti el. Lehetősége volt pénzzel és tárgyi eszközökkel segíteni például az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Szervezet nagykanizsai mentőállomását, több sportegyesületet s az „Alig-Vár” jótékonysági gyermektábort, ahol tavaly elismert arany fokozatú támogatói kitüntető címet kapott. De hozzájárult már különböző sportrendezvények eredményességéhez is.

További cikkeink:

https://www.zaol.hu/nokfokuszban/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában