Hirdetés

2024.03.06. 10:38

Érthetőbbé válhatnak a jogalkotási folyamatok

Áttekinthetőbbé válnak az állami döntés-előkészítés és a jogalkotás folyamatai, miután jóváhagyásra került az Adatalapú döntéshozatali és jogalkotási folyamat támogatása a hatékonyság és átláthatóság növelése, valamint a szabálytalanságok kockázatának csökkentése érdekében - RRF-9.6.1-21-2023-00001 című projekt végrehajtásához kapcsolódó Támogatási Szerződés. A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) keretén belül valósul meg, közel 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból.

Forrás: NAVÜ

A szakpolitikai célok megvalósítását az adatalapú kormányzati döntéshozatal teszi lehetővé, amelyben fontos szerepe van a közszférában dolgozók megfelelő szakértelmének. A most megvalósuló projekt hozzájárul az ehhez szükséges ismeretek szélesebb körű elsajátításához, elősegíti a pontosabb döntések, összefüggések és trendek felismerését, valamint közérthetően enged betekintést egyes jogszabályok működési mechanizmusába a gazdasági élet és a civil szervezetek képviselői, valamint a lakosság számára.

Az 1 932 253 840 Ft támogatásból megvalósuló program a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség vezetésével, az Igazságügyi Minisztériummal és a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.-vel létrejött közös konzorciumban valósul meg. A projektről bővebb információ a www.navu.hu oldalon érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában