Hirdetés

2023.12.23. 08:00

Gyűjtünk, adunk, és erre ösztönzünk másokat is

A Spillerben nem telhet el úgy egy ünnepi időszak, hogy ne karolnának fel egy nemes ügyet.  És hogy miért? Nem azért, mert hírveréssel jár, nem is azért, mert szerepelni szeretnének, hanem azért, mert a cég ügyvezetője és egyben tulajdonosa is úgy véli, hogy felelősséggel tartozik a környezetéért. A karácsonyi adomány nem csak egy kézzel fogható tárgy, vagy egy vastag boríték. Ez főként a léleknek szól. Idén a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház gyermekosztályát igyekeztek adományaikkal élhetőbbé varázsolni.

PR cikk

Az ünnepi időszakban valahogy mindenki kicsit átszellemültebb. Sokkal többet olvashatunk arról, hogy ilyenkor a cégek gyűjtsébe kezdenek, támogatnak bizonyos szervezeteket, intézményeket, segítő szolgálatokat. Ez már úgymond egy kimondatlan elvárás a nagyobb komplexumok felé, amelyek íratlan szabálynak is minősülhetnek a céges stratégia összeállítása alkalmából. 

„Egy több, mint 50 főt foglalkoztató cégnek kötelessége résztvenni a társadalmi megmozdulásokban.” - kezdte András, a Spiller ügyvezetője az adománygyűjtés alkalmával, majd folytatta. – „Gondoljunk csak bele abba, hogy ki más segíthetne ilyenkor, mint az olyan vállalkozások, mint amilyenek mi is vagyunk. Zalaegerszegi telephellyel rendelkező cég vezetőjeként felelősséggel tartozom a környezetemben élők iránt. Úgy érzem, hogy az én pozíciómban lévő embereknek kell példát mutatni a többieknek abban, hogy adni kell, és segíteni bizony jó dolog”.

A cég vezetője és az adományozásokért felelős marketing vezető, Boglárka is egyetért abban, hogy az ünnepi adományozás semmilyen körülmények között nem maradhat el, hiszen több hozadéka is van ennek a megmozdulásnak. – „Az adakozás nem csak arról szól nálunk, hogy átutalunk egy bizonyos összeget az általunk kiválasztott szervezetnek, ennél sokkal többről szól. Hiszen ezt az alkalmat megragadjuk arra, hogy a nálunk dolgozó kollégákat is érzékenyítsük a téma iránt, és belevonjuk őket is a gyűjtésbe, ez pedig a csapatösszetartásnak is jót tesz.”

Minden alkalommal olyan termékeket, eszközöket gyűjtenek, amelyekre az adott évben kiszemelt szervezetnek szüksége lehet. 

“Nagyon változó, hogy miket gyűjtünk. Volt, hogy arra kértük a munkavállalóinkat, hogy csokikat, édességet hozzanak, ugyanis egy sérült gyermekeket tanító iskolába készítettünk mikulás zsákokat, de akadt olyan is, hogy tartós élelmiszereket, és egyéb tisztálkodási szereket kértünk, mert éppen a válság miatt hátrányos helyzetbe kerülőkön segítettünk” - mesélte a Spiller adományozásáért felelős munkatársa, Boglárka.

A marketing vezető azt is hangsúlyozta, hogy nem csak az adventi időszakban tevékenykednek, év közben is több alkalommal segítik a város különböző szervezeteit. – „Nem gondolom, hogy csak karácsony alkalmával kell adni. Igen, ez valóban egy kiemelt időszak erre, hiszen mindenki kicsit lelkisebb lesz a szeretet ünnepe közeledtével, azonban mi nagyon odafigyelünk arra, hogy év közben is minél több ilyen akcióban részt vegyünk. Legutóbb például az Ispita alapítványnak adtunk át félmillió forintot, hogy támogassuk a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők rehabilitációs teraszának megvalósulását.” - mesélte Bogi.

A zalaegerszegi forgácsoló cég odafigyel arra, hogy ne mindig csak ugyanoda nyújtson segítséget, hanem erőforrásaival minél szélesebb körben támogathasson. – „Úgy vélem, hogy nem szeretnénk letenni a voksunkat egy szervezet mellett, hanem inkább mindig mérlegelés alapján választunk ki újabb és újabb segítségre szorulókat.”- mesélte el a cég vezetője.

Andrástól azt is megtudtuk, hogy a gyűjtések időszaka alatt nem csak szimplán egy gyűjtődobozt helyeznek ki, ahova a munkavállalók az általuk hozott adományokat helyezhetik, hanem igyekeznek a céges újságban és a hírleveleikben is bemutatni az aktuális szervezetet, akin éppen segítenek. – „Ez egy tudatos döntés részünkről, hiszen úgy vélem, hogy ezzel a megmozdulással a kollégáink is sokkal jobban magukénak érzik ezt, hiszen részletes ismertetőt kapnak azokról, akik éppen a porondon vannak, megismerhetik a problémáikat, körülményeiket, így ezáltal szociálisan is érzékenyítjük őket.”

A Spiller adománygyűjtésének célja, hogy a kórházban gyógyuló, lábadozó kis betegeket jobb kedvre derítsék, a vizsgálatokra várakozó gyermekeknek és szüleinek pedig megkönnyítsék és felgyorsítsák egy kis mesekönyv lapozgatással, önfeledt játékkal a várakozással töltött perceit. -” Az ünnepi időszak a szeretetről s az együtt töltött időről szól. Sajnos sok gyermek ideje nagy részét a kórházban tölti, rengeteg órája megy el a szakrendelések előtti várakozással, és a kórtermekben töltött lábadozással. A Spiller angyalkáit pedig most azért mozgósítottuk, hogy ezeknek a csöppségeknek a kórház falai között töltött óráit, napjait tegyük egy kicsit élhetőbbé. Nem csak most, hanem egész évben.” - mesélte Bogi

A marketing vezető nagyon jól ismeri ezt a problémát, hiszen három gyermekes édesanya, sőt, munkavállalóik között is rengeteg anyuka található. – „Ti is láttatok már olyan szülőt, nagyszülőt, gondviselőt, aki gondterhelt, frusztrált várakozás közben? Aggódik, hogy mi van a gyermekkel, hogy ismételten hiányzik a munkahelyéről? Zavart, mert nehezen tudja lefoglalni unatkozó gyermekét. Nagyon jól tudom, hogy egy csöppséget sokszor két percre is kihívás leültetni, nemhogy akár órákra, vagy napokra egy idegen környezetben. Ezért célunk, hogy az ő helyzetüket megkönnyítsük adományainkkal.” - folytatta meghatottan az édesanya, aki civilként is többször adományoz.

Az adventi időszakban rekord nagyságú felajánlás érkezett, minden elvárást felülmúlt. Közel 250 féle adománnyal járultak hozzá a Spiller dolgozói a beteg gyerekek várakozási idejének megkönnyítéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában