Hirdetés

2023.10.26. 08:00

21. századi betegellátás a zalaegerszegi Integrity Magánklinikán

A városvezetők, orvosok és a sajtó képviselőinek jelenlétében mutatta be legújabb, 128 szeletes, mesterséges intelligenciával rendelkező csúcskategóriás Siemens SOMATOM go.Top Performance típusú CT gépét az Integrity Magánklinika kedden délelőtt Zalaegerszegen. A radiológiai részleg új beruházása közel bruttó negyedmilliárd forintba került.

PR cikk

Felvételünkön a CT berendezés mellett dr. Aradi Mihály PhD, a radiológiai részleg vezetője, Pigler István Péter tulajdonos, dr. Sifter Rózsa főispán és Balaicz Zoltán polgármester.

Fotó: Pezzetta Umberto

Pigler István Péter tulajdonos elmondta, az esemény újabb mérföldkő az Integrity Magánklinika életében. Felidézte, hogy 2014-ben az induláskor az első Open MRI, majd 2019-ben a Siemens Skyra 3Tesla MRI beszerzése volt hasonlóan nagy mérföldkő az intézmény életében.

A csúcskategóriás CT igen alacsony sugárdózis mellett kiváló felbontású képeket készít
Fotó: Pezzetta Umberto

Az Integrity Magánklinika diagnosztikai gépeire jellemző „világszínvonalú” szint nem a magánklinikák PR-anyagaiban elcsépelt kifejezés, azaz nem a belépő kategóriájú olcsó gépeket jelenti, hiszen az eszközpark valóban olyan fejlett, hogy Nyugat-Európában is megállná a helyét. A kiemelkedő színvonalú privát egészségügyi intézmény fő célja, hogy a betegek számára elérhetővé tegye a magas szakmai színvonalú diagnosztikát, komplex és minőségi betegellátás mellett. Az Integrity Magánklinika elkötelezett az orvostudomány, az innováció, valamint a páciensek gyors és hatékony ellátása mellett, melyhez hozzájárul a most bemutatott Siemens CT. A berendezés kategóriájának legerősebb röntgencsövével, egyik legfejlettebb detektorrendszerével és beépített mesterséges intelligenciával van felszerelve, melyek képesek arra, hogy igen alacsony sugárdózis mellett kiváló felbontású képeket készítsenek.

Jövőre már az új magánkórházban is fogadják pácienseiket, ahol a legmodernebb gépekkel felszerelt műtőben végzik az operációkat
Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Aradi Mihály PhD radiológiai orvosigazgató irányításával hetente két nap végeznek speciális vizsgálatokat, ahol most ez az az új berendezés tovább segíti a legmagasabb minőségű diagnosztikát és a modern betegellátást. Elhangzott továbbá, hogy a mostani gép beszerzése segíti a januárban nyitó, 28 fekvőbeteget fogadó magánkórházat.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a mostani magánerős beruházás jól kiegészíti az állami egészségügyi intézményrendszert, miközben az egészségturizmus fellendítésében is nagy szerepet játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában