Hirdetés

2022.11.16. 08:00

A tehetség kibontakoztatása a Tudományos Diákköri Tevékenység célja

Kari Tudományos Diákköri konferenciát rendez november 23-án a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Forrás: Pannon Egyetem

A Tudományos Diákkör, azaz a TDK a tehetséggondozás egyik fő színtere a magyar felsőoktatásban, így a zalaegerszegi kampuszon is. A TDK több mint 70 éves múltra tekint vissza hazánkban, egyfajta Hungaricumként tekinthetünk rá. Évente több mint 30.000 hallgató készít TDK-dolgozatot, melyből 4-5.000-en kerülnek be az országos döntőbe, azaz az OTDK 16 tudományterületi szekciójának valamelyikébe. Karunkról a hallgatók többségében a Közgazdaságtudományi szekcióban mérettetik meg magukat, miután az intézményi TDK Konferencián eredményesen szerepeltek.

Forrás: Pannon Egyetem

De miről is szól a TDK? A tehetség kibontakoztatása 1-1 téma mélyebb megismerése, kutatása és a kutatás eredményeinek publikálása révén. A TDK kutatás során egy tudományos dolgozat készül, melyet konferencián mutat be a hallgató.

Zalaegerszegen szintén több évtizedes múlttal rendelkezik a TDK-tevékenység. A kampusz kis hallgatói létszáma ellenére az elmúlt években számos sikert értünk el a hallgatói tudományos munka területén.

Az idei tanévben 2022. november 23-án 13 órakor kerül sor az Intézményi TDK megrendezésére, melynek keretében 10 hallgató számol be az eredményeiről prezentáció keretében egy szakmai zsűri előtt. A zsűri előzetesen az írásbeli anyagokat is értékeli. Az OTDK-ra való továbbjutás az írásbeli munka és a szóbeli előadások alapján dől el. A hallgatók a legkülönbözőbb területeken vizsgálódnak, napjaink időszerű kérdéseit körül járva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában