Szponzorált tartalom

2020.06.25. 07:00

Szerezzünk be megfelelő ruházatot a sporthoz

Vannak olyan események, amelyekhez a speciális ruházat jár. Valószínűleg senki sem érezné jól magát egy gálaesten farmerban, vagy a bevásárláshoz estélyi ruhában. Minden alkalomnak megvan a hozzá illő ruházata, amit kimondatlan szabályok írnak elő.

Fotó: pixabay.com

Bár néhány ember szereti ezeket áthágni mondván, hogy neki ez a stílusa, biztos, hogy senki nem képzeli el az edzőterembe járást például magas sarkúban, nemcsak azért, mert nem illik, hanem mert kényelmetlen és veszélyes a használata.

A megfelelő ruházat nemcsak stílusos, hanem néhány esetben megvédi a tulajdonosát. Gondoljunk csak a munkahelyekre, ahol védőfelszerelést kell felvenniük, mert kémiai vegyszerekkel, vagy magas hőmérsékleten dolgoznak, esetleg nagy magasságokra kell mászniuk, így olyan speciális ruhát kell hordaniuk, ami megvédi őket az esetleges balesetektől.

A sportolásra ugyanez érvényes, akkor is hogyha edzőteremben járunk, és akkor is, hogyha szabad ég alatt gyakoroljuk a mozgást. Megfelelően kell felöltöznünk ahhoz, hogy ne legyen káros az egészségünkre.

Sportoljunk stílusosan

Fotó: pixabay.com

Biztos, mindenki kipróbálta legalább egyszer, hogy milyen pamut pólóval biciklizni. Vagy azért, mert kezdő volt, és még nem rendelkezett megfelelő biciklis pólóval, vagy azért, mert azt hitte, hogy azt úgy is lehet csinálni.

Talán az elején még ment a tekerés, de a második km után az izzadságot elkezdte felszívni a pamut, hiszen tudjuk róla, hogy vízszívó képessége van. A menetszél hozzájárult, hogy a rajtunk levő nedves ruha áthűljön, így, ha nem fáztunk meg aznap, akkor a szerencsések közé tartozunk.

Persze, ugyanez elmondható fordítva is. Egy nyári sétára biztos nem fogunk 100%-ig szintetikus ruhába menni, hiszen nem fogunk elérni mást vele, csak az izzadást, oda jó lesz a pamut. Ugyanez az edzőtermekre is elmondható. Figyelembe kell venni, hogy van-e légkondi, hogy milyen általában a hőmérséklet és milyen fajta edzésprogramot akarunk elvégezni.

A spinninghez kényelmes cipőt, rövidnadrágot és akár topot is viselhetünk, miközben a földön tornázáshoz, a saját bőrünk érdekében be kell szereznünk egy hosszú nadrágot.

Válasszuk ki jól a kiegészítőket

Ehhez jönnek hozzá az olyan kiegészítők, amik kényelmessé és kellemesé teszik a napi mozgási rutinunkat. Elengedhetetlen tartozék például a törülköző. Kell, hogy legyen egy tusoláshoz, amit az edzés után fogunk elvégezni és egy kisebb a sportoláshoz. Nem mindenki izzad ugyanolyan szinten, de sokszor jöhet jól megtörölni az arcunkat.

Egy jó pamut törölközővel kényelmesebben folytatjuk az edzést, ráadásul a gépek használatánál arra is fel lehet használni, hogy a gépre rátegyük, és úgy üljünk le. Így a higiénia fontosságát is szem előtt tartjuk.

Emellett szükségünk lesz egy jó minőségű kulacsra, ha súlyt emelünk, akkor övre, ami megvédi a derekunkat, kesztyűre a súlyzókhoz, és egy olyan cipőre, aminek nem csúszik a talpa.

Akik szeretnek mindig stílusosan megjelenni, azok választhatnak ugyanabból a márkából, esetleg ugyanabból a színből termékeket. Ne felejtsük el a megfelelő méretű sporttáskát sem, amibe edzés után mindent bele tudunk pakolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában