Pakod

2015.08.11. 14:21

A nők és a lehetőségeik - Esélyegyenlőségi programok Nagygörbőn és Pakodon

Nagygörbő, Pakod - A közelmúltban két rendezvényt is tartottak a zalaszentgróti járásban a Közösségi Alapú Esélyegyenlőségi Programok keretében.

Szalai Csaba

Nagygörbőn negyedik ülését tartotta a zalaszentgróti felzárkózási kerekasztal. Mihálylovics Béla szakértő-előadó elismerően szólt a fórum munkájáról, Guitprechtné Molnár Erzsébet pedig tájékoztatást adott a térségben élő nők helyzetéről. Az életkort, az egészségi állapotot és az iskolázottságot tekintve az átlagosnál jobb helyzetről számolt be, s mint mondta: a nők gazdasági és közéleti aktivitásán viszont javítani kell. Elhangzott: problémát jelentenek az alacsony fizetések és a bizonytalan állások, sok a gyermekét egyedül nevelő, s az egyedül élő, idős nő.

A program során szó esett a hamarosan megjelenő pályázatokról, arról is, hogy lehetőség lesz a hátrányos helyzetűek közfoglalkoztatásba vonására. A kerekasztal tagjai 45-50 főt szeretnének alkalmazni.

Haga Lajosné szerint aki akar, az talál munkát Fotó: Szalay Csaba

Pakodon közmunkás napot tartottak a fenti program keretében. A téma az egészségfejlesztés volt. A rendezvény önismereti teszt kitöltésével kezdődött, amelyet dr. Simonné Halász Adrienn védőnő segítségével értékeltek ki, majd a védőnő előadást tartott az alkohol hatásairól és az alkoholizmus kezeléséről. Szó volt a lelki egyensúly megőrzéséről is.

A program egyik résztvevője, Haga Lajosné, aki közmunkásként két éve dolgozik a férfiakkal azonos munkakörben a pakodi betonüzemben, lapunknak elmondta, szereti a munkáját és bízik benne, hogy továbbra is ott dolgozhat. A nők munkavállalási lehetőségeiről azt mondta: aki akar, talál munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!