Pacsa

2013.09.26. 09:50

Nem lesz térfigyelő Pacsán

Pacsa - Egyelőre mégsem lesz térfigyelő rendszer a pacsai városközpontban, derült ki az önkormányzat legutóbbi, keddi ülésén.

Szabó Judit

Az önkormányzat pályázati támogatást nyert a térfigyelő kamerarendszer kiépítésére. A tervek szerint a kamerákat a buszpályaudvari villanyoszlopokra szerelték volna, de az E.on követelményei (földkábel kiépítése és az általa biztosított dobozokba szerelni a kamerákat) félmillió forinttal megdrágították volna a beruházást. Ezért a pályaudvar melletti vendéglátóhely épületére kerültek volna a kamerák. Ehhez kérték a pályázatot kiíró Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Hivatal hozzájárulását is februárban. Henczi Zoltán polgármester elmondta: máig nem kaptak választ. Közben a pályázati pénz lehívásának határideje lejárt, s az önkormányzat nem kockáztatta, hogy a módosítás engedélye nélkül felhasználja a közel egymillió forint támogatást. Ezért egyelőre nem lesznek kamerák, és a város két évig ki lesz zárva a vidékfejlesztési hivatal pályázataiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!