Otthon

2013.09.09. 17:32

Tanulósarok fenyőből

Zalaegerszeg - Az iskolakezdés nagy kérdése, hogyan rendezzünk be kényelmes tanulósarkot a diákkorú gyermekeink számára.

Nagy Katinka

Sőtér András az egyik megyeszékhelyi bútoráruház üzletvezetője ad tanácsokat.

- Tanulósarokhoz alapbútor az íróasztal, forgószék, és stabil polc a könyveknek. Fontos a helyigény, s az, hogy a vásárló milyen anyagot szeretne. Mi akár egyedi elképzelés alapján is meg tudjuk valósítani a kívánságokat - kezdte magyarázatát Sőtér András.

- Számítógépeket, laptopokat használnak már az általános iskolások is. Jó választás a Marcus 4 fiókos darab. Pici helyre befér, megfelelő méretű fiókokkal rendelkezik, jobbos, balos kivitelben is. Idősebb gyermekek részére a berendezés annyiban tér el, hogy nekik sima polc helyett vitrineset szoktunk berakni.

Sőtér András a fenyőfabútorokból összeállított korszerű tanulósarkot mutatja. Fotó: Pezzetta Umberto

Íróasztaloknál, az idősebbeknél arra kell törekedni, hogy billentyűzettartó is legyen. Nagyobb íróasztalokat is lehet választani a 90 centimétertől egészen a 130-140 centiméterig. Sarokíróasztalok is vannak, bár jelenleg az egyszerűbb vonalvezetésű praktikus, fiókos a divatos.

Széknek sem mindegy, hogy milyet választunk. A gyerek székeknek külön van háttámlafunkciója is, bár van, aki inkább kerülné, más pedig kimondottan kéri. Fiatalabb gyermeknek érdemes olyan széket választani, ami nem forog, hanem fix lábas. Léteznek székek gerinc alátámasztással, illetve fejtámasztással is, így kényelemesebbé lehet tenni a tanulás vagy a munka hosszú óráit. Mi 12 hónapig teljes garanciát vállalunk, az alkatrészek cseréjéig is.

Fiatalok szobájába általában a fenyőbútort ajánlják, mivel ezek örök darabok.

- A fenyőbútorokra öt év garanciát biztosítunk, ami a repedések, a lakktörés, a fiók sínek cseréjét is magába foglalja. A fenyőbútoraink északi tömörfenyőből készülnek, vízbázisú lakkal kezeltek, amit a gyerek akár meg is ehet, nem lesz tőle semmi baja. Nem ad ki magából semmit, nem párolog. A hígítós lakkokra ez nem jellemző. Ráadásul a fenyőbútornak nem múlik el az illata. Akár évek múlva is érezhető a friss fenyőillat, kicsit olyan, mintha a természet beköltözne a lakásba. Többféle fazont tervezünk a jövő évtől forgalmazni. Várhatóak az ultramodern tervezésű, a szögletes kialakításúak is. Jelenleg az egyszerű frontosakat forgalmazzuk, amik épp az egyszerűségük miatt nagyszerűek.

Gyerekszobába általában a fenyőbútor praktikus, de igény szerint más anyagokból is lehet választani. Bútorlapból komplett gyereksorok vannak, de ehhez nincs annyi kiegészítő, mint a fenyőbútorhoz.

Fenyőbútorokat lapra szerelten is lehet rendelni, de javarészt összeszereltenkínáljuk, így a vásárló berakja a szobába és használja.

További Otthon-hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!