Otthon

2011.05.20. 11:27

Óvatosan töröljük át a lamellákat

Nyárra készülve megnő az igény az árnyékoló eszközök iránt, melyek kellemessé teszik a lakás belsejét, hőérzetét.

Sinkovics Eta

Azokban a lakásokban, melyekben redőnyt szereltetnek fel, általában elégséges csak függönyt helyezni az ablakra, s nem szükséges sötétítő textilt is feltenni. Az árnyékolótechnikai eszközök rendszeres tisztán tartása fontos, ám nem árt az óvatosság. Például a reluxa esetében, hiszen a lamellák könnyen megtörhetnek, ha erősebben nyúlunk hozzájuk. Egyszerű tollseprűvel ajánlatos portalanítani a szalagokat, az esetleges szennyeződéseket pedig enyhén vizes ruhával takaríthatjuk le. A redőnyöket is hasonlóan lehet tisztán tartani, időnként ezeket is ajánlatos megszabadítani a rárakódott portól.

A szalagfüggönyök ugyancsak a kényesebb kategóriába tartoznak, a gyöngyláncok, s maga a függöny is könnyen sérül. Szintén elterjedt sötétítő alkalmatosság a nádroló, közkedvelt konyhába, nappaliba egyaránt, hiszen kellemesen megszűri a fényt. Nem árt időnként a felületén tollseprűvel átmenni , persze csak kellő óvatossággal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!