Otthon

2011.02.15. 07:32

Csobogó: jó a szemnek, jó a léleknek

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a beltéri csobogók. S bár rengeteg variációt láthatunk az üzletekben, ha valaki kreatívnak érzi magát, akár házilag is elkészítheti.

Keresztes Kata

Így tett a csácsi Varga Attila is, aki a Nyugat-magyarországi Egyetem mechatronika szakos (első éves) hallgatója. Attila elárulta nekünk, hogy szabadidejében szeret barkácsolni, főleg elektronikai dolgok elkészítésével foglalkozik, de pár hete úgy döntött, hogy megpróbál valami mást. - Az alapanyagok egy része adott volt, kiskoromban ugyanis a külföldi nyaralások alkalmával rengeteg követ gyűjtöttem össze, s most eljött az ideje, hogy hasznosítsam őket - mondta, miközben megmutatta az asztalra helyezett alkotását. - Persze a terméskövek önmagukban nem elegendőek, szükség volt egy használatból kivont tálra is, ezt anyukámtól kaptam. Különböző növényeket szereztem be, s a csobogó lelkét adó szivattyút.


- Bárki könnyen elkészítheti - felelte kérdésünkre. - Csak a megfelelő alapanyagok szükségesek hozzá, no meg egy kis kreativitás. A mű maximum egy napot vett igénybe, tudtuk meg. A hozzávalók beszerzése hosszadalmasabb, hiszen a kövek évek alatt gyűltek össze. Jó hír, a kis szivattyú készen kapható, így a technikával nem kell bíbelődni. Vízcserére nincs szükség, elég, ha az elpárolgott mennyiséget pótoljuk. Attila elmondta, meg sem fordult a fejében bizniszt indítani, a saját szórakoztatása miatt dolgozott a szökőkúttal, s valószínűleg mással is próbálkozik majd.

A csobogó kellemes, párásdús levegőt biztosít, sőt, Attila szerint a lélekre is nyugtató hatással van. - Egy fárasztó nap után jólesik a csobogást hallgatni. Kikapcsol, pihentet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!