A béke pártján

2024.03.23. 11:38

Hollik István: a háborúpártiak megint közelebb tolták Európát a háborúhoz (videó)

Ezen a héten a háborúpártiak ismét közelebb tolták Európát a háborúhoz – mondta a Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

MW

Hollik István, a KDNP képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Emmanuel Macron francia elnök ezen a héten is arról győzködte az európai vezetőket, hogy Ukrajnába a fegyverek után, most már katonákat is küldeni kellene – mondta a kommunikációs igazgató.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerint pedig fel kell készülni a háborúra, és Európának szerinte hadigazdaságra kellene átállnia – folytatta a felsorolást.

A politikus az Európát a háború felé toló események között említette azt is, hogy az Európai Bizottság kiszivárgott tervéből kiderült: az uniós döntéshozatalt úgy alakítanák át, hogy az egyhangúságot eltörölnék több területen, így a külpolitikai döntések esetében is.

„Ez azt jelentené, hogy a háború kérdésében már a békepárti álláspontunkat a brüsszeliek könnyen ki tudnák kerülni” – fogalmazott Hollik István. A hazai dollármédia sem maradhatott ki a háborúpárti hangulatkeltésből, végül is meg kell dolgozni a dollárokért – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy miközben

a Telex elmagyarázta mindenki számára, hogy Macron háborús javaslata valójában egy jó, ahogy ők fogalmaznak, racionális javaslat. Szerintünk nagyon nem az, ezért továbbra is mindent megteszünk azért, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból

– szögezte le a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Orbán Viktor: mi a béke pártján állunk!

„A június 9-i választás a háborúpártiak és a békepártiak nagy összecsapása. Mi a béke pártján állunk!” – írta közösségi oldalán szombaton a miniszterelnök.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken elmondta: a kormány józan és békepárti, de a baloldal háborúpárti. Úgy fogalmazott: a magyar baloldal „tápcsatornája, köldökzsinórja” Brüsszelben és Amerikában van, „innen etetik őket”, „innen pénzelik őket”, ezért képviselik a háborús álláspontot. „Aki fizet, az rendeli a zenét” – fogalmazott.

A kormányfő megjegyezte: bár a magyar belpolitikában vannak „Való Világot idéző sorozatok, amik izgalomban tartják az érdeklődő közvéleményt”, de a fontos dolog a háború. Kijelentette: nincs kétségem afelől, hogyha nem nemzeti, jobboldali kormány lenne Magyarországon, akkor „lábszárközépig, kötésig, de lehet, hogy szügyig állnánk benne abban a konfliktusban, ami egyre terebélyesedik a nyugat-európai országok és Oroszország között”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában