Egyesült Államok

2024.01.23. 10:55

Nyolc embert lelőtt, egyet pedig megsebesített egy 23 éves ámokfutó (videó)

Nyolc embert lőtt le egy Chicago környéki kisvárosban, majd magával is végzett az Egyesült Államokban egy fiatal férfi, akit a gyilkosságok helyszínétől 18 órányi autóútra, Texas államban találtak holtan hétfőn – írja az MTI.

MW

Rendőr intézkedik egy gyilkosság helyszínén, az illinois-i Joliet városkában 2024. január 22-én, miután a rendőrség két nap alatt három helyszínen összesen nyolc agyonlőtt ember holttestére bukkant

Forrás: MTI/AP/Chicago Sun-Times

Fotó: Tyler Pasciak LaRiviere

Az Illinois állambeli, Chicagóhoz közeli Joliet városkában még vasárnap találtak holtan lőtt sebekkel egy férfit. Hétfőn egy család hét tagját találták holtan két különböző, de egymáshoz közeli lakásban a város egy másik pontján. A hatóságok, akik összefüggést találtak a gyilkosságok között, nagyszabású hajtóvadászatot indítottak az elkövető kézre kerítésére.

A 23 éves feltételezett elkövetőt végül hétfő este találták holtan 2000 kilométerrel távolabb, a texasi Natalia városnál. A hatóságok szerint az ámokfutó rendőrökkel szembekerülve végzett magával.

A gyilkosságok indítéka egyelőre nem ismert. A vasárnap megölt férfiról annyit tudni, hogy egy 28 éves nigériai bevándorló, aki három éve élt az Egyesült Államokban.

A lövöldözésekben megsérült egy kilencedik személy, egy 42 éves férfi is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában