Az Igazság órája

2024.01.07. 10:05

Megfejtették Orbán Viktor és a Fidesz titkát! (videó)

Van, amiben tiszaháti kuruc és nyugat-magyarországi labanc is egyetért.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Van magyar néplélek és ezt Orbán Viktor és a Fidesz érti – mondta Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója. A magyarok többségének véleményével megegyezik az a kormányzati politikai stratégia, amit a Fidesz és a mögötte lévő kormánytöbbség folytat. Segély helyett munka, a nemzeti szuverenitás védelme; mindegy, hogy tiszaháti kuruc vagy, vagy nyugat-magyarországi labanc, mind a kettőben benne van, hogy hagyjatok engem békén, nem szeretjük, ha a nagyhatalmak meg akarják nekünk mondani, hogy mit csináljunk – fejtette ki Törcsi Péter.

Kevés olyan hiteles politikai szereplő van jelenleg (nemcsak Magyarországon, hanem Európában), mint a Fidesz vagy mint Orbán Viktor – mondta az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója, Tóth Erik annak kapcsán, hogy a Fidesz már 14 éve van egyfolytában kormányon. 2010 óta ha nézzük, mi lehet annál szebb cél egy önmagát jobboldalra pozícionáló politikai párt számára, minthogy az ország nemzeti szuverenitását visszaszerezze, megerősítse és hosszú távra is biztosítsa? – tette fel a kérdést. Ez a Fidesz egyik titka – hangsúlyozta.

A Lengyelországban kialakult példátlan politikai küzdelem kapcsán (az új kormány alkotmányellenes eszközökkel próbálja maga alá gyűrni a közmédiát) Törcsi Péter megjegyezte: ami most Lengyelországban zajlik, az hogy ilyen eszközökkel próbálják a közmédiát megszállni, ennek a gondolkodásmódnak a magja a woke cancel culture-jában, az eltörlés kultúrájában és a neomarxista hozzáállásban keresendő. Az, hogy nekünk nem tetsző embereket, gondolatokat bármilyen eszközzel, akár fegyverrel, erőszakkal vagy a törvényt áthágva meg lehet szüntetni, változtatni, ez a lenini gondolatból ered - hangsúlyozta.

Lengyelországot az elmúlt években – alaptalanul – többen támadták a jogállamisági kritériumok megszegése miatt – emlékeztetett Tóth Erik. Ellenben most (egy-két reakciót leszámítva) nem tudnánk felidézni olyan európai politikust, akik felszólalnának a lengyel jogállamiság sérelme ellen. Ez azt mutatja, hogy a cancel culture-t támogatók egyben meg is védik egymást, míg azok, akik az eltörlés kultúrája ellen foglalnak állást, azok a legdurvább

lejáratókampányokkal kell, hogy szembenézzenek, lásd: Magyarország – jegyezte meg a kutatási igazgató.

Az Igazság órájának vonatkozó adását itt nézhetik meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában