Hálózat

2024.01.19. 14:01

Alex Soros is megjelent a davosi Világgazdasági Fórumon

A megbeszélésen a világ vezető politikusai gyűltek össze a héten, ahol képviseltette magát a Soros-hálózat színe-java is.

MW

Forrás: Instagram/Alex Soros

Alex Soroson kívül olyan nagyágyúk vettek részt a davosi Világgazdasági Fórumon (WEF), mint például Radek Sikorski, az újdonsült Tusk-kormány külügyminisztere, Anne Applebaum férje. Mark Leonard, a Soros György által alapított Külkapcsolatok Európai Tanácsának (ECFR) igazgatója, Timothy Snydera, a Korányi Dávid-féle Action for Democracy tanácsadó testületének tagja – írja a Magyar Nemzet a Tűzfalcsoport cikke alapján.

Soros György fia az Instagram-oldalán tett közzé fotókat a davosi találkozóról, több vezető politikussal is fotózkodott. Így például Radek Sikorski, újdonsült lengyel külügyminiszter mellett mosolygott elégedetten, ahol a Soros-hálózat hathatós közbenjárásának köszönhetően sikerült a jobboldali kormányt leváltani.

Sikorski a Tusk-kormány újdonsült külügyminisztere, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az Északi Áramlat 2 felrobbantását megköszönte az Amerikai Egyesült Államoknak a cselekményt.

Utóbb törölte a bejegyzését, de arról is értekezett, hogy szerinte Lengyelország csak jól járt a terrorcselekménnyel. Sikorski többek közt tagja a Soros György által alapított Külkapcsolatok Európai Tanácsa (European Council of Foreign Relation) nevű szervezetnek.

A Tűzfalcsoport egyúttal kiemelte, Sikorski felesége Anne Applebaum amerikai történész, aki az Action for Democracy tanácsadó testületének tagja volt, és az Orbán-kormány kérlelhetetlen kritikusa.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában