Egyedülálló intézkedések

2023.10.20. 15:46

Megőrzi, sőt tovább bővíti a családtámogatásokat a kormány (videó)

A magyar kormány megőrzi, sőt tovább bővíti a családtámogatásokat, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, s hogy a gyermekvállalás ne anyagi kérdés legyen – közölte a kormányszóvivő pénteken a Facebook-oldalán, írja az MTI.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A család a nemzet alapja, Magyarország kormánya pedig számos intézkedéssel segíti a családokat

– jelentette ki Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán megosztott videóban, hozzáfűzve: a magyar családtámogatási rendszer Európában egyedülálló.

Hangsúlyozta, a háború okozta nehéz helyzetben nemcsak megvédik az intézkedéseket, hanem tovább is bővítik azokat. Támogatják a családokat már a fiatalok házasságkötésétől: igénybe vehetik az első házasok adókedvezményét, amely mintegy 337 ezer házaspárnak jelentett eddig segítséget – mondta a kormányszóvivő.

Hozzáfűzte, a házasságkötéssel jogosultak lesznek a fiatalok a babaváró támogatásra, amelyet már 225 ezer család vett igénybe.

A babaváró 2024-től tízmillió forint helyett 11 milliós keretösszegre nő, az a cél, hogy a vágyott gyermekek minél előbb érkezhessenek a családba.

Sikeres volt a kistelepüléseken élők otthonteremtési támogatása, a falusi csok, amit 38 ezer család vett igénybe; 2024 januárjától jelentősen emelkednek a keretösszegek, egyes kategóriákban 50 százalékkal – folytatta a kormányszóvivő.

Kiemelte: a termékenységi arányszám 2021 végére 1,59-re nőtt, ezzel a teljes termékenységi arányszám Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az Európai Unión belül; 160 ezerrel több gyermek született meg a kormányzati politika eredményeként.

Szentkirályi Alexandra azt mondta,

továbbra is azért dolgoznak, hogy minél több család válhasson teljessé azzal, hogy megszülethetnek a vágyott gyermekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában