Jótékonyság

2023.09.08. 12:50

Csaknem kétezer egyszülős és nagycsalád nyaralhatott a Pro Filii Alapítvány jóvoltából

A kétszázmillió forint értékű felajánlásnak köszönhetően a családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels felújított szállodáiban üdülhettek Zalakaroson és Gyulán.

MW

A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels felújított szállodáiban üdülhettek Zalakaroson és Gyulán

Forrás: Mészáros Csoport/Pro Filii Alapítvány

Fotó: Majoros Arpad Csaba

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően csaknem kétezer, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsalád nyaralhatott július közepétől szeptemberig a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels felújított szállodáiban üdülhettek Zalakaroson és Gyulán. A program koordinálásában részt vett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ is.

Idén nyáron negyedik alkalommal üdülhettek egyszülős- és nagycsaládosok, ezúttal a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban és a gyulai Hunguest Hotel Erkelben. A július közepétől szeptemberig tartó időszakban 5 napos turnusokban, félpanziós ellátással nyaralhattak a családok. Az üdültetés 200 millió forintos költségét hazánk egyik legnagyobb magán karitatív szervezete, a Pro Filii Alapítvány állta. 

A Hunguest Hotels gyulai és zalakarosi szállodáiban összesen 1814 főt láttak vendégül az 5 napos turnusokban, ebből 313 egyszülős, 193 pedig nagycsalád. A NOE és Egyszülős Központ hozzávetőleg fele-fele arányban töltötte meg a szállodákban rendelkezésre álló férőhelyeket.

Az egyszülősök és nagycsaládosok számára biztosított nyaralási lehetőségről szólva Tóth Krisztina, a Pro Filii Alapítvány főtitkára felidézte: „Ez volt a negyedik alkalom, hogy egyszülős és nagycsaládok nyaralhattak térítésmentesen a Mészáros Csoport támogatásával, így már tízezernél is többen élhettek ezzel a lehetőséggel. Az elmúlt évek kihívásai, a világjárvány, az infláció és az energiaválság különösen sújtotta a több gyermeket, vagy gyermeküket egyedül nevelő szülőket, akik kénytelenek egyre többet költeni a megélhetési költségekre, és az üdülésre, a kikapcsolódásra már nem jutott a családi kasszából. A programnak köszönhetően viszont sokan közülük el tudtak menni nyaralni.” 

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően csaknem kétezer, nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsalád nyaralhatott július közepétől szeptemberig a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány jóvoltából
Fotó: Majoros Arpad Csaba / Forrás: Mészáros Csoport/Pro Filii Alapítvány

Tóth Krisztina elmondta, a szerencsés családok Magyarország piacvezető vidéki szállodaláncának szálláshelyein pihenhettek: a Hunguest Hotel Freya és a Hunguest Hotel Erkel is patinás fürdővárosokban helyezkedik el, közvetlen kapcsolattal a fürdővel. A résztvevők számára félpanziós ellátást biztosított a szállodalánc. 

Az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állta

 – tette hozzá Tóth Krisztina, aki egyben a Mészáros Csoport társadalmi felelősségvállalás igazgatója is.

A program sikeres lebonyolítása érdekében az Alapítvány idén is a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) és az Egyszülős Központtal működött együtt.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke az idei üdültetés összegzéseként kifejtette: 

Mindent elmond a Pro Filii Alapítvány támogatásával zajló üdülések fontosságáról, hogy évről évre közel tízszeres a túljelentkezés.

 Azt is tudjuk, hogy akik már voltak, kivétel nélkül újra részt szeretnének venni a programban. Idén is így volt ez. Érthető a családok lelkesedése és öröme, hiszen ha naponta 5-10 emberre főz valaki, annak bizony nagy könnyebbség a félpanziós ellátás, és akik évek óta nem tudtak együtt nyaralni gyermekeikkel, azok számára felejthetetlen emlékké válik egy ilyen üdülés. Köszönöm az idei mintegy 650 gyermek és szüleik nevében ezt a nagylelkű felajánlást, mert azt nem a hírek, nem a statisztikák, hanem a gyermekek és szüleik lelke őrzi, s ez mindennél fontosabb! – tette hozzá a NOE elnöke.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője az augusztus végén zárult program kapcsán elmondta: „Hogy mit jelent az egyszülős családoknak ez a nyaralás, azt leginkább az általuk küldött visszajelzések tükrözik vissza. Az egyik, Gyulán nyaraló édesanya például azt mondta, a fürdő végtelen élményt nyújtott a gyerekeknek, akik végig pancsolták az összes napot az ország egyik legjobb strandján. Az étkezések igazi gasztronómiai élményt jelentettek, a szálloda dolgozói pedig végtelenül udvariasak. Egy Zalakaroson vendégeskedő édesanya pedig azért volt hálás, amiért a pihenéssel együtt töltött idők mosolyt csaltak kislánya arcára, és feledhetetlen élményekkel tértek haza.”

Az egyszülős- és nagycsaládosok ingyenes üdültetési programját a nagy sikerre való tekintettel jövőre is folytatni kívánja a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét összefogó Pro Filii Alapítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában