Kiváló lehetőség

2023.08.29. 12:30

Már lehet jelentkezni az MCC közéleti programjaira

Idén is elindítja közéleti programjait a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A Női Közéleti Vezetőképzőre, az Erdélyi Politikai Iskolába és a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképzőre szeptember 24-ig jelentkezhetnek mindazok, akik szeretnének jobban elmélyülni a politika és a közélet világában – közölte az intézmény.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Női Közéleti Vezetőképző Program

Novák Katalin köztársasági elnök asszony fővédnökségével ismét, 

idén hatodik alkalommal indul az MCC Női Közéleti Vezetőképző Programja. A képzésére azon hölgyek jelentkezését várják, akiknek vezetői ambícióik vannak és már rendelkeznek egyetemi diplomával. A képzés nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tapasztalatszerzésre, ezért kiscsoportos projektmunka is vár a résztvevőkre, amelynek során hazai és külföldi szakemberekkel, vezetőkkel és politikusokkal is találkozhatnak. 

Az előadások egy része angolul hallgatható meg, így a felsőfokú angol nyelvtudás elengedhetetlen a programban való részvételhez. A Női Közéleti Vezetőképző Program nemzetközi viszonylatban is elismert hazai és nemzetközi szakértőket vonultat fel minden évben. A tavalyi év előadói és támogatói között volt Novák Katalin köztársasági elnök, Irene Fellin NATO különleges képviselő, Pach Judit, Vass-Salazar Mária, Molnár Katalin, Bogyay Katalin és Balogh István nagykövetek, Vitályos Eszter miniszterhelyettes, Győri Enikő és Hölvényi György EP képviselők, Ferencz Orsolya és Ballester-Bólya Boglárka miniszteri biztosok, Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője, Werner Patzelt és Petr Drulák professzorok, Gadi Taub, Robert Castel, John O’Brien, Diego Fusaro, Caroline Galacteros, és Niccolo Soldo kutatók, és még számos neves hazai és külföldi szakember.

Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző

A Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző szintén hatodik évfolyamát indítja el. 

A programra minden olyan 18 és 36 év közötti, magyar és ukrán nyelvtudással rendelkező fiatal jelentkezését várják, akik felelősséget éreznek a kárpátaljai magyarságért és hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói kívánnak lenni.

 A Brüsszelben, Budapesten és további anyaországi helyszíneken folyó program tematikája alapvetően négy képzési elemre épül: a közügyek menedzsmentjére, különböző készségfejlesztő tréningekre, meghívott kárpátaljai és magyarországi előadókkal, szakemberekkel való beszélgetésekre, valamint az e-learning alapú oktatásra, amelynek keretében társadalomtudományi, filozófiai, elemzési és közgazdasági ismeretekre tehetnek szert a hallgatók. Az előző évfolyam előadói között volt Bocskor Andrea EP képviselő, Brenzovics László KMKSZ elnök, Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke, Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke, Gulyás Gergely miniszter, Balogh István, Magyarország NATO nagykövete, Kovács Tamás Iván, Magyarország Brüsszeli rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Gyebnár István, Magyarország Beregszászi Konzulátusának ideiglenes ügyvivője és Vida László, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának vezetője.

Erdélyi Politikai Iskola

Az idei évben 

hetedik alkalommal induló Erdélyi Politikai Iskola célja, hogy praktikus politikai ismeretekkel lásson el olyan érdeklődő fiatalokat, akik hosszú távon vállalnának szerepet saját közösségük alakításában, a közösségi véleményformálásban. Az ősszel kezdődő, 5 hétvégét felölelő képzés helyszínei: Kolozsvár, Szatmárnémeti, Brüsszel, Bukarest és Budapest.

 A magyar és angol nyelven zajló képzéssorozat alatt a résztvevők betekintést nyerhetnek például a politikai pártok és kampányok működésébe, a közösségépítés technikáiba, a közvélemény-kutatás, beszédírás módszertanába, vezetői készségeiket pedig tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs gyakorlatokon keresztül fejleszthetik. Az Erdélyi Politikai Iskola képzéssorozat vendégelőadói elismert erdélyi és külföldi szakértők, politikusok. 

A korábbi években tartott már itt előadást Novák Katalin köztársasági elnök; Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, RMDSZ-elnök; David Venter, Nelson Mandela volt kommunikációs főtanácsadója; Malcolm Gillies, a London Metropolitan Egyetem egykori rektora; Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter; Orbán Balázs a miniszterelnök politikai igazgatója; Frank Füredi, a University of Kent szociológus professzora vagy Gladden Pappin, a Magyar Külügyi Intézet vezetője is.

Az MCC Közéleti Programjairól és a jelentkezés feltételeiről további információ az IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában