A Radírozzuk ki a különbségeket!

2023.08.21. 18:40

Tanszercsomagot és könyveket adományoz a Magyar Református Szeretetszolgálat

A tanévkezdés alkalmából 1358 tanszercsomagot és több mint 600 könyvet adományoz iskolásoknak a jótékonysági szervezet – közölte a szeretetszolgálat kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-vel.

MW

A tanévkezdés alkalmából 1358 tanszercsomagot és több mint 600 könyvet adományoz iskolásoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat

Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat/Facebook

Dobis-Lucski Zsófia elmondta: 

a tanszercsomagokat a következő hetekben juttatják el magyarországi és határon túli gyerekeknek.

A Radírozzuk ki a különbségeket! elnevezésű kampányban a kisebbek csak tanszereket, az idősebbek pedig a szeretetszolgálat és a Magyar Olvasástársaság együttműködésével öt kiadó - Móra Kiadó, Geopen Kiadó, Pagony Kiadó, Kálvin Kiadó és a Harmat Kiadó - jóvoltából mesekönyveket, ifjúsági regényeket, ismeretterjesztő olvasmányokat is kapnak.

Az együttműködéssel az olvasás kiemelkedően fontos szerepére hívják fel a figyelmet

 – írta a szeretetszolgálat az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Idézték Pompor Zoltánt, a Magyar Olvasástársaság elnökét, aki kiemelte: 

kutatások mutatják, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek naponta 15 percet mesélnek és vannak saját könyveik, lényegesen jobb a szövegértésük, illetve jobban szerepelnek az iskolában.

A felajánlást Szilágyi Kinga, a Magyar Református Szeretetszolgálat szociális és adománykoordinációs szolgálatvezetője vette át, aki azt mondta: a Magyar Olvasástársasággal olyan programokat, köztük könyvgyűjtéseket, módszertani segédanyagok kidolgozását, olvasótársképzést szeretnének megvalósítani, amelyek kézzelfogható segítséget adnak a családoknak ahhoz, hogy a gyermekeiknél a mesehallgatás és a könyvolvasás mindennapos élménnyé váljon.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában