Véget ért a hajtóvadászat

2023.07.17. 11:14

Tűzpárbajban lelőtték a rendőrök a georgiai ámokfutót

Négy helyszínen négy embert – három férfit és egy nőt – lőtt le egy fegyveres szombaton az amerikai Georgia állam egy kisvárosában. A hatóságok hajtóvadászatot indítottak utána, végül vasárnap a rendőrökkel vívott tűzpárbajban lelőtték – írja az MTI.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az Atlantától 50 kilométerre délre fekvő kisváros, Hampton rendőrsége egy 40 éves helyi férfi, Andre Longmore után indított hajtóvadászatot, aki pisztollyal felfegyverkezve menekült el a gyilkosságok után. A hatóságok 10 ezer dolláros nyomravezetői díjat is felajánlottak.

Végül vasárnap találták meg a hatóságok az ámokfutót, aki tüzet nyitott a rendőrökre, és a kialakult tűzpárbaj során lelőtték. Három rendőr megsebesült, egyiküket hátlövéssel mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Ma este egy kicsit fellélegezhetünk, egy kicsit jobban alhatunk. Ez a szörnyeteg nincs többé az utcáinkon

– mondta Reginald Scandrett, Henry megye seriffje egy vasárnapi sajtótájékoztatón.

A Georgia állambeli ámokfutással együtt

idén már 31 „tömeges lövöldözés” besorolású esetet tartanak nyilván az amerikai hatóságok, ezekben összesen legkevesebb 153 ember halt meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában