Áldatlan állapotok

2023.07.17. 09:54

Szexuális zaklatások és tömegverekedések – rettegnek a német strandolók a vandál migránsok miatt

Egész Németországban gyakoriak az erőszakos cselekmények, a migránsok olykor egymást verik össze, máskor pedig a nőket és fiatal lányokat zaklatják – írja a V4NA. A probléma nem új keletű, már tavaly is többször előfordultak ilyen esetek.

MW

Strandolók a berlini Wannsee Strandfürdőben 2019. július 26-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Felipe Trueba

A nyári idő beköszöntével elkezdődött a strandszezon is, ami a Németországhoz hasonló bevándorlóországokban már korántsem tartozik a biztonságos szabadidős programokhoz. Egy berlini szabadtéri uszodakomplexum alkalmazottai levélben panaszkodtak a Der Tagesspiegel című napilapnak a vandál migránsbandákra, akik szexuálisan zaklatják a nőket és rendszeresen tömegverekedést robbantanak ki – olvasható a V4NA cikkében. A napokban a Neukölln kerületben található strandon tömegverekedés tört ki, ami miatt idő előtt be kellett zárni a létesítményt, ezután íródott a szóban forgó levél. A komplexum szerdán bejelentette, hogy az uszoda a hét hátralévő részében zárva marad, mert nincs elegendő személyzet. Több alkalmazott ugyanis inkább beteget jelentett.

„Az incidensek száma és egyes fürdőzők viselkedése rendkívül megterhelő a medencékben dolgozó, nagyon elkötelezett munkatársaink számára” – olvasható a levélben.

„Segítséget kértünk, de mindig csak ígérgettek, mégsem történik semmi. Nem bírjuk ezt így tovább” – mondta az egyik alkalmazott a Der Tagesspiegelnek. A személyzet több olyan esetről is beszámolt, amikor az afrikai bevándorlók fenyegették, lökdösték és leköpködték őket, és arra figyelmeztettek, hogy a szilveszteri zavargásokhoz hasonló állapotokat idéznek elő. A dolgozók a német médiának kifejtették, hogy a helyzet kezelhetetlenné válik. Az alkalmazottak katasztrofálisnak nevezték a higiéniai szintet is.

„A bokrok tele vannak emberi ürülékkel, a szanitereket vizelettel és ürülékkel kenik be” – derült ki a levélből.

A válság kezelése érdekében a dolgozók extra támogatást követelnek, és állandó rendőri jelenlétet kérnek a helyszínen, miközben azt követelik, hogy a komplexumba csak a gyermekes családok léphessenek be, és hogy minden jegyen szerepeljen a név, hogy az elkövetőket könnyen azonosítani lehessen, és minden további kihágásért el lehessen tiltani.

Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter válaszolt a levélre, és kijelentette, hogy támogatja, hogy Németországban a problémás strandokon az állandó rendőri jelenlétet.

A Junge Freiheit című német lapban megjelent véleménycikkében azonban Henning Hoffgaard kigúnyolja Faeser álláspontját, és azt írja: „Ugyanaz a belügyminiszter, aki szerint a határellenőrzés ördögtől való, most rendőri ellenőrzést akar a strandoknál. Vajon ő maga is észreveszi az ellentmondást? Valószínűleg nem.”

Mit gondoltak, mi fog történni, ha nőgyűlölő kultúrkörökből származó fiatal férfiak százezreit hívják meg Németországba?

– tette fel a kérdést.

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Alternatíva Németoroszágért (AfD) jobboldali párt szerint a szövetségi kormányt terheli a felelősség, mert a nyitott határok politikáját követte az elmúlt években, és ennek most a németek fizetik meg az árát.

A 90-es években, tinédzserként, teljesen biztonságban és nyugodtan mehettem Berlinben az uszodába. Ma arab férfiak agressziója uralja a létesítményeket és szinte gyarmatosítják a strandokat. A megoldás nem a több rendőr lenne, ezeknek az embereknek el kell tűnniük az uszodákból és Németországból!

– írta a Twitteren Thorsten Weiss, az AfD politikusa.

A németországi strandok jelentős része most így néz ki.

Ahová nem jutott rendőrsereg, ott sem jobb a helyzet.

A megvadult migránsok sokszor a nőket és az egészen fiatal tinédzser lányokat is zaklatják a strandokon, ez egyébként már tavaly is probléma volt, ahogy az agresszió is.

Ahogy arról a V4NA korábban beszámolt, a bajorországi Kaufbeuren településen történt ilyen eset, a városi fürdőzőhelyen fiatal migránsok 12 éves lányokat zaklattak az egyik medencénél. A szemtanúk szerint a migránscsoport tagjai lefogták a lányokat és az intim testrészeiket fogdosták. A strand egyik dolgozója észrevette, majd a lányok segítségére sietett, de a támadóknak sikerült elmenekülniük, mire kiértek a rendőrök.

Korábban Pforzheimban is történtek hasonló esetek. Egyik alkalommal egy 24 éves pakisztáni, valamint három 16–17 éves iraki fogdosott két kislányt az Emma Jaeger fürdőben. Körülbelül két órával később ugyanabban a fürdőben újabb zaklatás történt. Egy középkorú migráns férfi odament egy 15 éves lányhoz, és szándékosan megfogta a fenekét. A lány tiltakozott. A férfi tört német nyelven bocsánatot kért, és elmenekült. Ugyanezen a napon a közeli Stuttgartból egy másik molesztálási esetet jelentettek. A rendőrség szerint egy 16–17 éves arab kinézetű gyanúsított zaklatott két lányt. Egyiküket combon ragadta, és megpróbálta lehúzni a nadrágját. A lánynak sikerült ellöknie férfit, aki ezután a másik lányhoz fordult, a falhoz szorította, és lehúzta a saját nadrágját, majd maszturbálni kezdett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában