Megdöbbentő

2023.07.18. 08:07

Ifjúsági tábort szervez a pedofilbotrányba keveredett Szikra Mozgalom

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a kétnapos rendezvényt a Párbeszéd pártalapítványa is támogatja.

MW

Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, a Szikra Mozgalom képviselője beszédet mond a mozgalom tüntetésén

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Fiataloknak szervez tábort a párbeszédes Jámbor András vezette, pedofilbotrányba keveredett Szikra Mozgalom augusztusban.

Az egyesület közösségi oldalán látható beharangozó videón a párt országgyűlési képviselője úgy fogalmaz: a vitaesten többek között szó lesz kordonbontásról, szimbolikus politizálásról, arról, mi történt az elmúlt egy évben, a 2022-es választáson, és természetesen arról is, hogyan váltható le az „Orbán-rendszer”. Minderről Jámbor András Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével és Ungár Péterrel, az LMP parlamenti képviselőjével fog vitázni. 

Az előzetes videóból az nem derül ki, lesz-e szó arról a pedofilügyről, amelyben a Szikra Mozgalom aktivistáinak érintettsége is felmerült 

– írja a Magyar Nemzet.

Ismert, február elején az Antifa több támadást is végrehajtott Budapesten. A bűncselekményekkel összefüggésben a hatóságok látóterébe került egy magyar nő is, D. Krisztina, aki a Szikra Mozgalom tagja. Az aktivista ellen nem volt elegendő bizonyíték, így szabadlábra helyezték, majd megszüntették a nyomozást ellene. Az alibit azonban az élettársa nyújtotta számára, akinek a laptopján a házkutatások során pedofiltartalmakat találtak. A nő lakásán csaknem háromszáz olyan felvételre bukkantak a nyomozók, amelyeken tizenkét év alatti, köztük két-három éves gyermekek szexuális sanyargatása, megerőszakolása látható. 

Hogy az egyesületnek mennyi pénze van az ifjúsági táborra, nem tudni, a Szikra Mozgalom ugyanis a törvényi kötelezettség ellenére mindeddig nem tette közzé a 2022-es évre vonatkozó elszámolását.

A mozgalom ifjúsági táborát egyébként az elmúlt években a Párbeszéd alapítványa támogatta. 

A teljes cikk ITT érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában