Államfői vizit

2022.08.24. 11:44

Debreceni látogatásán hospice osztályt és nagycsaládosokat keresett fel Novák Katalin

A köztársasági elnök közvetlen tapasztalatokat szerez a kelet-magyarországi megyeszékhelyen.

Forrás: Noák Katalin / Facebook

Fotó: Bartos Gyula

– Elhatároztam, hogy vidéki útjaimon igyekszem megnézni a „láthatatlan Magyarországot” is. Azokat, akikre kevesebb figyelem irányul, akik csendben teszik a dolgukat. Melléjük is leülök a sámlira – írta keddi Facebook-posztjában Novák Katalin köztársasági elnök, miután ellátogatott a debreceni Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusának hospice osztályára. 

– A hospice nem a halált jelenti, hanem hogy még élünk. Minden perc számít. Az élet végéig méltóságteljesen eljutni és elkísérni, ebben segítenek a hospice részlegen dolgozók. Az ő munkájuk az egyik legnehezebb, szinte láthatatlan szolgálat. Szeretnek itt dolgozni, támogatják egymást, hogy a rájuk bízott életeket méltóságteljesen kísérjék el a végső búcsúig – tette hozzá, majd köszönetet mondott a dolgozók odaadó és áldozatos munkájukért, elhivatottságukért.

Novák Katalin, aki politikai pályájának jelentős részét szentelte a témának, nagycsaládosokat is meglátogatott Debrecenben.

A köztársasági elnök részt vett a Csokonai Fórum ünnepélyes megnyitóján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában