Csehország

2021.12.26. 19:48

Zeman a kötelező védőoltás mellett szállt síkra

A koronavírus-fertőzés elleni védőoltások kötelezővé tétele mellett szállt síkra Milos Zeman cseh államfő hagyományos karácsonyi beszédében vasárnap.

Korábban kételyeit hangoztatta az ilyen kötelezettséggel szemben, de a járvány újabb és újabb hullámai láttán megváltoztatta a véleményét – mondta a televízió élő adásában közvetített ünnepi beszédében. Végül, mint mondta, Ausztria példája győzte meg, amely 2022. februártól kötelezővé teszi a védőoltás felvételét.

„Meggyőződésem, hogy az a legegyszerűbb módja a járvány leküzdésének. Már egy sor betegség ellen kötelező a védőoltás nálunk. Semmi okunk arra, hogy ne vezessük be a koronavírus ellen is” – folytatta. Jobb egy ilyen radikális intézkedés, mint tétlenül nézni, ahogyan Európában egymást váltják a járvány csillapodásának, majd fellángolásának időszakai – vélekedett.

A korábbi évekhez hasonlóan Zeman idén sem fukarkodott a klímaaktivisták bírálatával, akik „a kezdetben értelmes ökológiai célokból egyfajta vallást csináltak”. Dicsérte Andrej Babis volt miniszterelnök kormányát, amely szerinte „sok jót tett”. Az általa a közelmúltban felesketett új kormányt pedig arra figyelmeztette, hogy ne „puhítsa fel” a költségvetési fegyelmet a gazdasági lobbik kedvéért, amelyek mindenféle adókedvezményt követelnek a társadalom rovására.

Borítóképünkön Milos Zeman cseh államfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában