Járvány

2020.08.28. 06:11

Lengyelország ismét tiltó listát állított össze

A légi közlekedési listára felkerült Brazília, az Egyesült Államok, Gibraltár, Izrael, India, Spanyolország, Kazahsztán, Líbia, Libanon, Makedónia, Málta, Namíbia, Örményország, Paraguay és Románia.

Lengyelország a koronavírus-járvány terjedése miatt ismét összeállította a korábban időlegesen megszüntetett listát azokról az országokról, amelyekkel megtiltja a légiközlekedési kapcsolatot, de a korábbiakkal ellentétben Oroszország már nem szerepel ebben az új felsorolásban – derül ki a lengyel sajtóból.

A légi közlekedési összeköttetéseket Varsó március közepén, a Covid-járvány elején szüntette meg, a tilalmat azonban az európai uniós országokkal szemben és néhány más irányban június 16-ról 17-re virradó éjjel feloldotta. A lengyel LOT légitársaság július 2-án újította fel járatait Kanada, Japán és néhány más ázsiai ország viszonylatában.

A mostani új helyzetben, amikor a vírus terjedése felgyorsulni látszik, Lengyelország ismét korlátozásokat vezet be a légi közlekedés terén, így listát állított össze azokról az országokról, amelyekkel betiltja a légi összeköttetést. Ezek között van Brazília, az Egyesült Államok, Gibraltár, Izrael, India, Spanyolország, Kazahsztán, Líbia, Libanon, Makedónia, Málta, Namíbia, Örményország, Paraguay és Románia. Oroszország viszont, amely korábban rajta volt a tiltó listán, ezúttal nem került fel rá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában