Olvasó

2012.03.01. 16:08

Most vajon meddig bírja? (jegyzet)

Médiatörténeti esemény: Friderikusz Sándor ismét a képernyőn. A műsor, amellyel szerda este debütált, szintén nagy visszatérő, a Legyen ön is milliomos című vetélkedő sok éven keresztül tartozott a legnézettebb műsorok közé, nem utolsósorban a kvízmesterek koronázatlan királyának, Vágó Istvánnak köszönhetően.

Szente Ottó

Friderikuszt műsorvezetőként vagy négy éve láttuk utoljára az ATV-n, ott rangos politikai háttérműsort vitt, akárcsak azt megelőzően a közszolgálati televízióban. Néhány évnél tovább se itt, se ott nem volt képes megmaradni, s nem történt ez másként a piacvezető csatornák esetében sem. A vitathatatlanul profi, ámde öntörvényű, s a szakmaiságot mindenek elé helyező televíziós rendre konfliktusba keveredett az adott csatorna irányítóival, akik munkáltatóik üzleti érdekei  a magas nézettség  ellenére sem voltak hajlandók (képesek) távolabbra tekinteni az aznapnál. Magyarországon nincs szükség Larry King szerű, tv-csatornájukat évtizedekig fémjelző személyiségekre. Egyáltalán, vérbeli televíziósokra sincs szükség, vegyük csak számba, akiket ilyennek ismertünk meg, hol vannak ma, közülük hánnyal találkozunk a képernyőn, pláne a közszolgálatiakon.

Hogy Friderikusz újra az RTL Klubon vezet műsort, ahonnan anno peres körülmények között távozott, azt jelenti, hogy elfogytak a szóba jöhető tévék. S azt is, hogy a csatorna ezúttal felülemelkedett egykori sérelmén.
A műsor különben  szerintem  élvezetes, szórakoztató volt, igaz, ebben nem elhanyagolható szerepet játszott a két belevaló játékos is. Friderikusz nem Vágó  mint hangsúlyozta, nem is próbál az lenni , ellenben igazi showman. Meglátjuk, most meddig bírja...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!