Olvasó

2015.09.04. 10:50

Keszthelyi könyvtárosok Lengyelországban

A keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár 4 napos lengyelországi látogatást szervezett könyvtárosok, barátok és családjai számára.

Civil Tudósítónktól

Augusztus 20-23-a között látogatást tettek Krakkóban és környékén, megismerve a történelmi nevezetességeket, a magyar-lengyel emlékeket, kulturális értékeket.

A program része volt Stary Sącz, Keszthely testvérvárosának látogatása, ahol váratlan és megtisztelő találkozás részesei lehettek a vendégek, köztük a Zala megyei könyvtárosok.

Stary Sącz (Ószandec) Arany Érdemérmének átvétele 2015. augusztus 22-én Ószandecen, balra a zalai díjazott dr. Cséby Géza.

Dr. Cséby Gézát, aki a csoportot vezette, Kiss Gábort a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóját, Pappné Beke Juditot a keszthelyi városi könyvtár vezetőjét, Hargitainé Vári Évát a Helikon Kastélymúzeum Könyvtárának vezetőjét  és kollégáikat fogadta a város polgármestere.

Ószandec könyvtárigazgatójának vezetésével szakmai látogatást tettek a város és környékének két könyvtárában, megismerve az ott folyó munkát: könyvtári és közművelődési feladatellátást városukban és annak térségében. A további könyvtárszakmai együttműködés, kapcsolattartás fontos és hasznos lehet a jövőben mindkét város könyvtárosai számára.

A településen augusztus 22-én kézművesünnep keretében dr. Cséby Géza Ószandec Arany Érdemérmét vette át, Kazimierz Gizicki alpolgármester úrtól és Ewa Zielińska asszonytól, az önkormányzat elnökétől. Kimagasló irodalmi tevékenységét elismerve, a lengyel-magyar kulturális kapcsolatok ápolásáért kapott kitüntetéséhez gratulálunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!