Olvasó

2015.01.16. 10:40

Túra túra hátán 2015-ben is!

Alig egy hónapi pihenő után, ismét beindul a túraszezon Dél-Zalában!

Lőrincz Sándor túravezető

„Pihenve is botot szorít

két nyugtalan kezem:

már menni, menni kellene,

utakra éhezem."

(Áprily Lajos: Veletek vándorolgatok, részlet)

A fénykép a 2013. évi Téli túrán készült, amikor egy emléktáblát helyeztek el az Örömhegyi Rockenbauer kopjafánál. Fotó: Nagy Attila

Alig egy hónapi pihenő után, ismét beindul a túraszezon Dél-Zalában!

A Dél-zalai Kék Virág Túracsapat elkészítette a 2015. túratervét, mely idén is sok érdekes programot tartogat azoknak, akik kellemes baráti társaságban szeretnék hasznosan és egészségesen eltölteni szabadidejüket!

Az idei programokat három nagy csoportba sorolnám: gyalogos túrák, bringatúrák és a gasztronómiai élvezeteket nyújtó programok.

A gyalogos túrák között lesznek a szűkebb környezetünkbe vezető utak (Dél-Zala, Göcsej), teljesítménytúrák (Thury, Rockenbauer Pál, Kanizsa,), valamint öt, az Országos Kéktúra bejárását irányozza elő Keszthelyi-hegység, Bakony, Cserehát). A gyalogos túrák érdekessége lehet a június 20-án 5. alkalommal megrendezésre kerülő „Szent Iván-éji túra, melynek keretében a tűzugrás mellett idén élő koncertet tervezünk az Obornaki „Nyitnikék" Erdei Iskolába!

Egy új programsorozatot indítunk május 17-vel, melynek az elnevezése „Vasárnapi bringázás". Kihasználva a vasárnapi gyér forgalmat 7 bicajos túra keretében járjuk be Nagykanizsa környékét. Erre a sorozatra 10 db új Csepel kerékpárt lehet majd igényelni ingyenesen! A kerekezős programokat egészen a hűvös, őszi idő beköszöntéig folytatjuk majd!

A Gasztronómiai programok között szerepel a hagyományos gesztenyeszüret, a bortúra, valamint a Magyarszerdahely turisztikai kínálatát bemutató pünkösdi rendezvény is, melynek keretében a helyben előállított termékek kóstolása mellett bemutatkozik az Egri borvidék, és a Verpeléti Varsányi Pincészet is! Ez egy újdonság és szeretnénk minden évben más és más borvidéket bemutatni a Dél-zalai borbarátoknak!

Idén is a januári Téli-túrával kezdünk, mely Rockenbauer Pál születésnapjához igazodik. Januárban és februárban 1-1 túránk lesz, mert ebben az időszakban eléggé bizonytalan az időjárás. Van is erre egy mondás „Lehet eső, lehet, hó!"

Most már elmondhatjuk szinte mindegyik túránkról, hogy „hagyományos", hiszen például március 14-én 8. alkalommal rendezzük meg az Egry József túrát az Újudvar – Nagybakónak – Zalaújlak - Zalakaros útvonalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!