Olvasó

2014.11.05. 16:18

Pontatlan információ a táblákon

Bak - Ellentmondó tartalmú információs közlekedési táblákra hívta fel a figyelmünket olvasónk. A 75-ös úton gyakran autózó Takács István figyelt fel arra, hogy Bak térségében két egymástól közel két és fél kilométerre lévő tábla is ugyanolyan távolságra jelzi Rédicset.

Gyuricza Ferenc

Az első közlekedési jelzőtábla az úgynevezett Baki-tetőn, a szerpentinen található, a másodikra pedig már a községet elhagyva, a Bak és Zalatárnok közötti szakaszon figyelhetünk fel.

– Munkámból adódóan hetente többször is megfordulok ezen az úton – mondja Takács István. – Eleinte fel sem tűnt, hogy milyen ellentmondásról van szó, de a közelmúltban az út javítása miatt éppen egyik tábla mellett kellett várakoznom, s akkor figyeltem fel rá.

A két tábla közel két és fél kilométerre van egymástól, mégis ugyanaz a távolság szerepel mindkettőn

Olvasónknak igaza van, erről a helyszínen most még hamar meggyőződhetünk. A Baki-tetőn található táblán több település nevét is feltüntették, Rédics rögtön az első sorban olvasható, s mögötte a távolságot jelző 35-ös szám. A második táblán már csak ez az egy település szerepel, ugyancsak a 35-ös számmal jelölve.

– Nem egy kardinális kérdés, hiszen nem okoz balesetveszélyes helyzetet, s kár sem ér miatta senkit, de mégis érdemes felvetni – folytatja Takács István. – A legkisebb hibák kijavítása is fontos ahhoz, hogy a nagy rendszer jól működjön.

Olvasónk jelzését követően megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályát, melynek vezetője, Pécsi Norbert Sándor rögtön elismerte az észrevétel jogosát. Válaszában azt írta: javítani fogják a táblákon levő távolság értékeket.

– A probléma valószínűleg abból adódhat, hogy a táblák nem egyidőben kerültek elhelyezésre, így az összehangolásuk sajnos elmaradt. Vélhetően a Bak után elhelyezett tábla a rédicsi határátkelőhelyet, az előtte levő pedig a települést jelzi, mivel a határállomás és a község között pontosan 2 kilométer a távolság – tette hozzá az osztályvezető, megerősítve, hogy hamarosan korrigálják a feliratokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!