Olvasó

2014.08.05. 13:20

Olvasói panasz: Órákkal később kapott kezelést a kórházban

Zalaegerszeg - Órákat várakoztatták cukorbeteg édesanyját a kórházban, mielőtt kezelést kapott. Ezzel a panasszal kereste meg szerkesztőségünket olvasónk, Tóth László Gáborné.

Arany Gábor

Elmondása szerint a Lentiből a zalaegerszegi kórházba július 28-án, hétfőn délután mentővel beszállított édesanyjával csak órákkal később kezdtek foglalkozni, amikor ő este hat óra tájt megjelent a kórházban és erélyesebben fellépett.

– Délután kettő óra ötvenkor érkeztünk meg a mentővel sürgősségi osztályra – idézte fel történetünk főszereplője, a 81 éves Németh Lászlóné. – Leültettek bent a folyosón azzal, hogy majd rám kerül a sor, a férjemet nem engedték be velem. Rosszul éreztem magamat, szóltam, hogy cukros vagyok, de azt mondták, várjak, majd sorra kerülök. Egy pohár vizet is csak nehezen kaptam, és hiába szóltam újra, hogy rosszul érzem magamat. Hat óra felé jött meg a lányom, akkor kezdtek foglalkozni velem, miközben 26 feletti a cukorszintem. Megvizsgáltak, vért vettek, infúziót kaptam  – idézte fel.

A történtek miatt érdeklődtünk a kórházban, ahol dr. Oroszlán Tamás stratégiai igazgatótól kaptunk választ. Előrebocsátotta, a sürgősségi osztályra beszállított betegeket állapotuk szerint sorolják be és ennek megfelelő időrendben látják el. Ez esetben a legenyhébb, az úgynevezett ötös kategóriát állapították meg, azaz öt órán belül kell az ellátást megkezdeni. Ezt egyéb szempontok mellett a beteg állapota indokolta, többek között az, hogy elmondása szerint a panasza már tíz napja fennállt. A stratégiai igazgató közbevetette, ennyi idő alatt, amennyiben a beteg járt a háziorvosánál, lett volna mód őt előjegyzéssel a belgyógyászatra felvetetni, és akkor nem a sürgősségi osztályra kerül. Egyébként a kórházi nyilvántartás szerint a mentővel történt beszállítás után két és negyed órával megkezdődött a beteg ellátása. Megállapították a magas cukorszintet, inzulint, infúziót kapott, majd ellenőrizték vércukorszintjének csökkenését. Mivel ez nem rendeződött, este felvették a belgyógyászaton fekvőbeteg ellátásra. Innen három nap kezelés után tervezték hazabocsátani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!