Olvasó

2013.12.09. 14:15

Köszönet a sok-sok segítségért

Kerezsi Balázs boldog pillanatokat szerzett a kislánynak

Néhány nappal ezelőtt Tatabányán voltunk a Gyémánt-Hódy Sport Sárkányhajó Párbaján, ahol a kanizsai sárkányhajósok is részt vettek. Rólunk röviden annyit kell tudni, hogy én magam is űzöm e sportot a Tatai Sárkányok színeiben.

Kislányom, a 9 éves Veronika koraszülöttként jött világra, és az akkor történt agyvérzés következtében mozgáskorlátozott lett. Itthon Magyarországon sajnos csak állapot fenntartó tornákat, műtéteket tudtak/tudnak nyújtani, de pár éve megismerkedtünk egy műtéti eljárással, amivel állapota jelentősen javítható.

Ezt a műtétet Amerikában végezték, és a teljes költség 15 millió forint volt. Ezt az összeget a tavalyi év során rengeteg gyűjtéssel, segítséggel sikerült összehozni, és idén januárban megvolt a műtét, melynek hatalmas eredményei vannak, egy új életet kezdtünk, mondhatnám, és nem hazudnék. Ettől függetlenül Veronika nem lett nem mozgáskorlátozott , de élete nagyban megváltozott.

A gyűjtés nem áll le, hiszen éves szinten továbbra is több millió forint a többlet ráfordítás, de e mellett igyekszünk visszatérni azokra a helyekre, ahonnan Vera (anyagi és mentális) támogatást kapott. Ilyen volt ez a mostani verseny is, ahol nem folytattunk gyűjtést, az esemény célja az volt, hogy akik támogattak, lássák a fejlődést, és velünk együtt örüljenek.

Ennek tükrében szerveztünk a versenyen belül Verának külön versenyt, ahol a csapatok kihívhatták őt egy futamra, és természetesen Vera győzött, és nyert is.

De ami a szívünket melengette, és megerősítette, hogy folytatnunk kell a köszönetek kimondását, és örömünk megosztását, az az a gesztus, melyet a Kanizsai Sárkányhajós csapat tagja Kerezsi Balázs tett! Csapata nyert és a nyakába akasztott aranyérmet felajánlotta Veronikának, aki nagyon örült neki, mi pedig elérzékenyültünk, és egy nagyon halk köszönömön kívül tőlünk sem futotta többre.

Így most az újságon keresztül szeretném ismételten kifejezni köszönetünket Balázsnak, amiért boldog pillanatokat szerzett Verának, akinek a sok gyógytorna és terápia között sajnos kevés játékra van ideje, így ezek a percek többszörösen sokat számítanak neki, nekik. Köszönjük Balázs! Köszönjük sporttársak!

Izsó László

Budapest

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!