Olvasó

2011.12.02. 09:45

Csekkajándékot válságkarácsonyra? (Jegyzet)

Emberbaráti szeretetből, úgymond ajándékként szerette volna rendezni közeli hozzátartozója számlatartozását egy olvasónk, ám a T. szolgáltató ezt nem engedte.

zaol.hu

Mert: a bürokrácia ugye, meg hát az adós fizessen, vagy hatalmazzon fel. De csak úgy, meglepni valakit, hogy te Béla, nem kapcsolják ki a villanyt szentestére mert az apósod befizette a csekket... Ilyen nincs.

Még! Mert a T. szolgáltatók is be fogják látni, hogy egy új ajándékipar van itten épülőben. És ahogy napra nap nézem a gyorsnaszádon utazó pannon pumát, ez lehet nemzetgazdaságunk egyik húzóágazata. Csekkajándékot válságkarácsonyra! Nem szeretném ezt elviccelni, mert tényleg egyre szürkébbek a hétköznapok, de családok százezrei (milliói?) örülnének, ha  holmi ajándék gyanánt nem egy dobozka pihenne a fa alatt, hanem a sárga csekksárkány éhségét csillapítanák  felebarátok, családtagok és viszont.

Ahogy könyvutalványt, üdülési csekket, feltöltő kártyát ajándékozunk, úgy lephetnénk meg szeretteinket (le)törlesztő jegyekkel, amelyeket az épp legproblémásabb szolgáltatónál lehetne felhasználni.

A prémium termékek árkategóriájába emelkedő (az is megérne pár sort, hogy merre lakik az üzemanyagok úgymond lélektani ára, mert ami most van, az már maga a mélylélektan...)  benzindízel-ár már kis családomban is alternatív ajándékozási formát szült. Születés-, névnap, egyéb sátoros ünnep esetén a család nem ötöl-hatol, elkéri az ünnepelt gépjárművét (ha nincs, mindez bérletvásárlásra is beváltható) és  félig, na jó, háromnegyedig tankolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!