Olvasó

2011.08.12. 06:45

Nehéz iskolakezdés (kommentár)

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium rendet vágna a tankönyvpiacon. Árkorláttal kívánják megakadályozni, hogy az idén jelentősen dráguljanak a tankönyvek. A kötelező kerettantervek bevezetésétől pedig azt (is) remélik, hogy drasztikusan csökken majd a hivatalos tankönyvlistára felkerülő kötetek száma. Helyes.

Nagy Ildikó

Ha már a svájci frank száguldásának nem szabhatunk gátat, jó tudni, hogy a legdrágább szakképzési tankönyvért egyetlen iskolában sem kérhetnek majd 8 ezer 300 forintnál többet. Ami azt illeti, lassan a fájdalomcsillapítók árát is korlátozhatná az illetékes minisztérium, hiszen ahogy „fogy” a nyár, úgy fájdulhat meg a feje a bérből és fizetésből élőknek. Egekben a benzinár, akárcsak a svájci frank árfolyama, és közeleg a szeptember, amikor a tankönyvek és a füzetek mellett új cipő, új kabát, új nadrág és ki tudja, még mi minden kell a gyereknek. Aztán hipp-hopp, itt az október, amikor is remegő kézzel tekerhetjük fel a termosztát gombját, és várhatjuk a gázszámlát. De addig is: örüljünk, hogy legalább a tankönyvek nem drágulnak. Igaz, ez feltehetően egy cseppet sem vigasztalja azokat a szülőket, akiknek a gyerekei – akik után egyébként már családi pótlék sem jár – ősztől egyetemi, főiskolai padokat koptatnak. A tankönyvek „ritkítása” viszont jó ötlet lehet. Reméljük azonban, hogy a szelektálás során nem az ár, hanem a minőség lesz az elsődleges szempont.



Suliváró dosszié

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!