Olvasó

2011.08.16. 04:49

Hármas tehervállalás lehet a megoldás? (kommentár)

Nehezen hihető, hogy volt olyan ember (politikus) Magyarországon, aki azt hitte, hogy a bankadó terhét nem az adósok fizetik ki. Mégis kellett az egyik internetes lap elemzése ahhoz, hogy ezt a tényt álláspontja alátámasztásához felhasználja egy párt.

Horváth Éva

A tegnapi egyébként a devizahitelesek gondjainak megoldására megfogalmazott javaslatok nyilvánosságra hozatalának napja volt. Kilenc pontban vagy egyben, de mindegyik parlamenti párt előállt mentő ötlettel, a riposzttal nem késlekedett a kormány sem. Sajnos ettől a tények nem változtak: egyre veszélyesebbé válik a devizában eladósodottak helyzete. Szerencsésnek érezheti magát, aki az elmúlt hónapokban sikerrel váltotta át eddigi devizahitelét forintosra. Igaz, ezzel hosszabb futamidőt, viszont lényegesen kevesebb havi törlesztőrészletet vállalt magára. Az internetes oldal közölt egy olvasói levelet is. Írója osztrák banktól vett fel devizahitelt, ám a kölcsönt adó bank a svájci alapkamathoz tette a saját kamatmarzsát, ami így csökkent. Az elmúlt héten egy közgazdász azt javasolta: a bankadóból írhassák le a bankok az adósság befagyasztásakor fennálló hitel mennyiséget, így hármas tehervállalással oldódna meg a helyzet. Választ még nem hallottam.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!