Olvasó

2011.04.23. 05:18

Ünnep az ünnepben (kommentár)

Ma még talán nem is sejtjük, de könnyen lehet, hogy a húsvéti ünnepkörbe mostantól beletartozik Magyarország új alaptörvényének ünnepélyes államelnöki aláírása is, amit hétfőre hirdettek meg. Ünnep az ünnepben.

Burkon László

Az időzítés nyilván nem véletlen, hiszen a húsvéttal kapcsolatban az egyik legtöbbször használt kifejezés az újjászületés, amit az új alkotmánnyal összefüggésben is gyakran lehetett hallani az elmúlt hónapokban. Az ünneplés persze pénzbe kerül – százharmincötmillió forint átcsoportosítását rendelte el a programok és a kommunikáció fedezetére a kormány. Az összeg hallatán mindjárt azt kérdezi a milliárdok elsinkófálásáról szóló hírekhez szokott fogyasztó: vajon mit lehet ilyen kevéske pénzből összehozni? Az előzetes bejelentés szerint Budapesten, valamint nyolc vidéki helyszínen, Pécsett, Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Szombathelyen, Győrben, Békéscsabán és Kecskeméten, illetve Kolozsváron egy időben kezdődő gálaestekkel köszöntik Magyarország új alaptörvényét. A pénz nagyobbik része nyilván ezekre a programokra, a többi a helyszíni tévéközvetítésekre elmegy. Hogy mennyi marad belőle egyéb kommunikációra, azt nem lehet tudni. Pedig alighanem arra is kénytelen lesz majd áldozni a kormány, hogy az új alaptörvény végleges szövegét mielőbb és minél több emberrel megismertesse valahogy itthon és külföldön is, ugyanis egyes nyilatkozatokból az derül ki: ez (a neheze) még hátravan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!