Olvasó

2011.04.13. 06:18

Mire mennek vele? (kommentár)

A médiában a legfőbb érték a hitelesség, ha egy médiumot, mint a minap a közszolgálati Magyar Televíziót, hamisításon kapnak, annak kezét-lábát törve kell igyekeznie kiköszörülni a csorbát, különben megnézheti magát, senki nem fog hinni neki.

Szente Ottó

Itt azon a napon, amikor az ominózus, a kormányfőt vehemensen bíráló Daniel Cohn-Benditet befeketíteni akaró, nemhogy manipulatív, de durván meghamisított tudósítást feketén-fehéren leleplező cikk napvilágot lát, a riportertől – akiről mára kiderült némi jobbikos pártpolitikusi előélet is – nem elhatárolódnak a nehezen megjegyezhető nevû Médiaszolgáltatás- támogató és Vagyonkezelő Alap vezetői, hanem kinevezik a hírés hírháttér-főszerkesztőség élére. Skandalum az is, hogy ez megtörténhetett, de ami még inkább aggodalomra ad okot, az az, hogy jóformán visszhang nélkül. A médiahatóság, amelyet az LMP politikusa most vizsgálatra biztat, még a megszólalást sem tartotta eddig indokoltnak, s a médiatörvényt megalkotó kétharmadnyi politikus közül sem akadt senki, akinek szava lett volna a dologhoz. A közszolgálati médiát nagyon hamar el lehet hitelteleníteni, ennek a folyamatnak vagyunk a tanúi. De miért gondolja bárki, hogy a nyíltan elfogult pártmédiával mennek valamire? Nem az ötvenes éveket írjuk, amikor legfeljebb a Szabad Európa volt az alternatíva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!