Olvasó

2011.03.03. 06:54

Év közben módosítható (reagálás írásunkra)

Nem a szolgáltató határozta meg, hanem a megrendelő kérte a havi öt köbméter átalány megállapítását. Lapunkban foglalkoztunk nemrég egy olvasói panasszal.

Arany Gábor

A zalaegerszegi Ocskó József azt kifogásolta, hogy az előre kiküldött átalányszámlákon erre az évre havi öt köbméter víz felhasználását állapítottak meg számára a tavaly augusztusban a Vakaros-hegyi telkén felszerelt locsolómérőre. Mivel korábban az ingatlanon összesen fogyott el ennyi egyetlen év alatt, ezért túlzásnak érezte ezt a mennyiséget.

Cikkünkben úgy fogalmaztunk, nem sikerült kideríteni, miért ennyi lett az átalány. Nos, azóta a Zalavíztől kapott dokumentációból kitűnt, a locsolómérő felszerelésekor öt köbmétert jelöltek meg, mégpedig az Ocskó József által aláírt megrendelőlapon, tehát ez a tudtával történt. Mint korábban megírtuk, természetesen ezt az értéket a fogyasztó év közben bármikor módosíthatja, amennyiben úgy gondolja, a valós vízmennyiség eltér az előre prognosztizálttól. Erre az ügyfélszolgálatnál személyesen vagy telefonon, illetve interneten keresztül van mód.


Kapcsolódó cikkünk:
Jó tudni, mennyi az annyi, amikor tűzifát vásárolunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!