Olvasó

2011.01.10. 11:30

Elektronikus beszélgetések: a modern ember kapcsolatai (olvasói jegyzet)

Korunkban nagy teret hódítottak a különböző chat programok. Kötetlenül beszélgethetünk ismerőseinkkel, képeket oszthatunk meg, s közben nem kell a percdíjaktól tartanunk.

Az Olvasó

Mint minden fiatal én is használom a ezen szolgáltatások valamelyikét, hisz nincs könnyebb megoldása az információcserének mint ha azt a kényelmes fotelünkből intézzük számítógépünk segítségével. Ám mint minden másnak melyet az internet elterjedése hozott magával, hátránya is van. Szabadidőnk nagy részét inkább tölti ki ez a fajta tevékenység, ami egészségünk, és kapcsolataink állapotát tekintve hátrányos lehet.

A személyes találkozók,  egy jóízű beszélgetések hangulata kezd lassan a múlté lenni. A mai ember a technikában él, és nincs ideje megállni, leülni egy percre ismerősei, barátai társaságában. Mondandóját  elintézi egy e-maillel vagy telefonnal. Főleg a fiatal korosztályban népszerű ez a szokás. Az elektronikus beszélgetések jellegtelenné, érzelemmentessé válnak.  Hisz sokkal könnyebb úgy szakítani párunkkal is ha nem kell a szemébe néznünk, csak leírjuk neki hogy "vége". 

Az interneten való csevegés és egyéb tevékenységek kényelmesebbé teszik hétköznapjainkat, ezért is gondolom hogy nem feltétlenül rossz az irány mely felé a technika most tart, ám meg kell tanulnunk okosan használni.


Beküldte: Varga Attila, Zalaegerszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!