Olvasó

2010.09.11. 05:30

Sopánkodó bankárok (kommentár)

„Végre”, sóhajtanak a svájci frankban eladósodottak, amikor meghallották, hogy megsegítésükre nyolcpontos javaslatcsomagot dolgoztak ki, és ha igaz, akkor heteken belül törvény is lesz a csomagból.

Angyal László

Ugyanazok reménykednek, akik nem hittek a szemüknek, amikor nap nap után egyre csak emelkedett a svájci frank árfolyama. Az elemzők ugyan hónapokkal ezelőtt megjövendölték, hogy ha Svájc nagyobb mozgásteret hagy nemzeti valutájának, akkor az egekbe szökik a frank árfolyama, de a magyar már csak ilyen: ej, ráérünk arra még. A gond csak az, hogy a devizahitelesek elmúlt hetek viszonylagos nyugalma átragadt a kormányra is. Jelzés értékű, hogy nem éppen a pénzügyi-gazdasági ügyekben gyakorta megnyilatkozó két fideszes politikus adja a nevét a javaslatcsomaghoz. A bankárok reakciója viszont ismerős: mi lesz velük, ha például ingyenes (!) lesz az előtörlesztés? No, nem mintha nagy újság lenne sopánkodásuk, csupán teszik, ami a dolguk. De ettől még a karaván halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!