Olvasó

2010.07.30. 06:07

Komolyan gondolja? (kommentár)

Lehet találgatni, hogy Mesterházy Attila komolyan gondolta-e, hogy Orbán Viktor köszönetet mond a szocialistáknak a válságkezelő programért, sőt, emellett még bocsánatot is kér az MSZP-től és a választóktól.

zaol.hu

Nem valószínű, hogy valóban számít erre. Mint ahogy az sem, hogy Orbán komolyan elgondolkodik a felszólításon, és álmatlan éjszakái lesznek emiatt. Legfeljebb annyi időt szánna rá, hogy visszakérdezzen: Már bocsánatot kérek, miért én kérjek bocsánatot? Minden közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a választások óta nem csökkent a Fidesz népszerűsége, sőt! Ezt kevés kormány mondhatja el magáról. Ráadásul a miniszterelnök nemrég jelentette ki, hogy nem egész két hónap alatt többet tettek, mint a szocialisták nyolc év alatt. Talán hatásos retorikai fogásnak szánta szavait Mesterházy, csakhogy a Fidesz ebben jobb. A visszamenőleges vizsgálatokról szóló, jól időzített bejelentésekkel is azt sugallják, miből kell kikecmeregni. Aztán itt van a Széchenyi-terv, amelyről mondhatja ugyan az MSZP, hogy lufi, ám a munkaadók tulajdonképpen üdvözlik, a 10 év alatt egymillió munkahely pedig igen hatásos ígéret. Azon viszont talán komolyan elgondolkodik Orbán, hogy a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint Magyarország ideális adós ahhoz, hogy az IMF és az EU elrettentő példát statuáljon rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!