Olvasó

2010.02.17. 11:02

Lesz-e fejlesztés a kanizsai Csónakázó tavon?

Egy sajnálatos adminisztrációs hiba folytán elvesztett 600 milliós támogatás miatt volt hangos a média az elmúlt időszakban, de Nagykanizsa nem adja fel, újabb és újabb pályázatok megcélzásával igyekszik a térséget kimozdítani a hosszú évek óta tartó változatlanságból.

Az Olvasó


Az NFÜ “A régió történelmi és kulturális örökségének fenntartható hasznosítása, valamint a természeti értékeken alapuló aktív turisztikai programok” néven kiírt pályázatára a Csónakázó tó fejlesztése kapcsán egy kreatív ötletekkel induló konzorcium alakult és nyújtotta be anyagát a kedvező támogatási feltételekért.

Ezúttal sikerült a pályázat igényeit megfelelően teljesíteni az adatszolgáltatást illetőleg, ám az önkormányzat és a befektetők közötti megállapodás nem tud létrejönni!

A beruházás legnagyobb önrészét vállaló cég, amely a tó partján vízisport specifikus szabadidőcentrumot kívánt volna létrehozni, az első közgyűlésen megkapta a 20 éves ingyenes használati jog lehetőségét. Meg is indult egy komoly színvonalú wakeboard, illetve vízisípálya tervezése és a pályázatba való beleillesztése. Ezt követően a szerződési feltételek kidolgozása közben a közgyűlés minden egyes alkalommal szűkített a megvalósítási lehetőségeken. Olyannyira sikerült ez, hogy mára már nem csak hogy az ingyenességet eredeti formájában nem tartalmazza a szerződés, de a pályázatban leadott 20 éves megtérülésből is csak 5 évet hajlandó biztosítani!

A cég tanácstalan, hiszen a 100milliós beruházás a közgyűlés által szavatolt időszakban nem tud megtérülni, így ha az álláspont nem változik, azt tervezik, hogy kiszállnak a konzorciumból és megszüntetik a pályázati eljárást. Ezzel viszont a konzorcium többi beruházása, valamint a város is elesik a támogatástól és így Nagykanizsa újabb, közel 300 milliós támogatástól esik el!

Beküldte: Nagy Gábor
Nagykanizsa

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!