Olimpia

2012.08.08. 09:04

A nap szurkolói

A két olimpiai bajnok, Kovács István és Fábián László gyakran feltűnik az Olimpiai Parkban, a férfi kézilabdázók összecsapásait általában együtt tekintik meg.

Horog László

Kovács "Kokó", az ismert, kétszeres amatőr világbajnok ökölvívó három súlycsoportban versenyzett pályafutása során, légsúlyban, harmatsúlyban és pehelysúlyban. Atlantában nyert ötkarikás aranyat, majd egy évvel később profinak állt, a WBO profi világszervezetnél lett világbajnok. Fábián toronymagas esélyesnek számított az 1984-es Los Angeles-i olimpiát megelőzően, de hazánk - a keleti blokk országainak döntő többségéhez hasonlóan - nem vett részt a seregszemlén, így a remek öttusázó csak négy évvel később, 1988-ban, Szöulban léphetett a dobogó legmagasabb fokára. Nem egyéniben, hanem a csapatversenyt követően, Martinek János és Mizsér Attila társaságában. Hatszoros világbajnok. Fábián vívóként is a világ élvonalába tartozott, a férfi párbajtőrcsapatnak is tagja volt Szöulban, a hatodik helyen zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!