Nova

2016.03.15. 18:45

A leleményesség próbatétele - Lányok, asszonyok vetélkedtek Nován

Nova – Hogyan kell egy diót két hurkapálcikával elvinni egyik helyről a másikra, vagy hány gyufaszálat lehet adott időn belül felkötni egy közepes vastagságú spárgára?

Gyuricza Ferenc

Ezekkel a feladatokkal kellett megküzdeniük többek között azoknak a lányoknak és asszonyoknak, akik részt vettek a már hagyományos novai vetélkedőn.

A göcseji községben éves váltásban hol a férfiak állítják próbatétel elé a szebbik nem vállalkozó szellemű képviselőit, vagy a lányok-asszonyok találnak ki feladatokat a teremtés koronáinak. Ez évben a férfiaknak adatott meg ez a lehetőség, ám – szintén a helyi hagyományoknak megfelelően – a vetélkedő előtt másfél órás műsorral köszöntötték is a hölgyeket.


A feladatokat öt csapat állította össze, ügyelve arra is, hogy semmi se szivárogjon ki. – Arra törekedtünk, hogy a lehető legtöbb csapattagot bevonjuk az egyes versenyszámokba – mondta Németh József. – Korábban ugyanis volt rá példa, hogy a játékosok közül nem jutott mindenkinek feladat, most ezt sikerült kiküszöbölnünk. Az elmúlt évekhez képest kevesebb férfias próbatétel elé állítottuk a lányokat, asszonyokat. A leleményességet, ügyességet igénylő feladatok domináltak.

Volt kanálfűzés is, amikor egy kanálra kötött madzagot kellett tetőtől talpig (vagy éppen fordítva), ruhán keresztül, kézzel érintés nélkül végigvezetniük magukon a hölgyeknek, a legviccesebb pillanatokat viszont kétségkívül az okozta, amikor egy üres gyufásskatulyát adtak át orról orra a versenyzők.

– Az volt a fő célunk, hogy jól érezzük magunkat, ami sikerült is – mondta Tószegi Judit, az első helyezett csapat, a „6-ás szünet" egyik tagja. – Ötletesek és érdekesek voltak a feladatok, egyik-másik nehéz is, de sikerült mindegyiket jól megoldanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!